Kako do ravnog stomaka sa 40 godina?

Uobičajena predstava 40-godišnjakinje je, osim ako ne razmišljate o nekoj poznatoj glumici koja zbog posla nije smela da se ugoji, ona o zdepastoj ženi. Nije ni čudo, jer se nakon četrdesete smanjuje elastičnost tkiva i svako „ludovanje“ u ishrani, svako uživanje u gurmanskim obrocima smesta se primeti. Šta da rade dame u četrdesetim koje žele da i dalje imaju ravan stomak, a nemaju čitav tim stručnjaka koji će ih terati da vežbaju i da se pridržavaju posebnog ritma ishrane kako bi što duže održale liniju? Evo šta.

Posle četrdesete kilogrami se skidaju teže nego ranije, ali to ne znači da ih je nemoguće skinuti, daleko od toga. Evo jedne korisne vežbe za stomak: lezite na leđa, ispružite noge, uvucite stomak i zadnjicu polako podižite s poda. Vežbu ponovite osam puta i radite je svaki dan. Ne oduzima mnogo vremena, nije preterano naporno, a stomak će vam ostati ravan.

Sa 40 je masaža, radi očuvanja cirkulacije, još i potrebnija nego sa 30, jer vezivno tkivo popušta. Na stomak možete naneti ulje protiv celulita, na ruku staviti rukavicu i kružnim pokretima masirati stomak pet minuta – i tako svaki dan.

Još jedan problem nakon četrdesete je što se voda više nego ranije zadržava u organizmu. Zato je korisno izbaciti so iz ishrane i umesto nje koristiti začinsko bilje ili makar količinu unete soli svesti na mininmum. U peršunu se nalaze materije koje obnavljaju vezivno tkivo, pa je korisno piti tri šolje čaja od peršuna dnevno (kašiku peršuna prelijte sa dva decilitra ključale vode i ostavite da odstoji deset minuta).

Dakle, malo intenzivnije vežbe za stomak od onih koje su vam bile neophodne sa 30 godina, malo jača masaža stomaka, smanjenje unosa soli i čaj od peršuna, i vaš stomak će i posle četrdesete ostati ravan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

40 godinastomakvitkost
Komentari (0)
Dodaj komentar