Krupno telo može biti privlačno

Da li morate da budete mršavi da biste bili lepi? Takvo gledište je zastarelo. Novi trendovi diktiraju drugačiji odnos prema telu.

Mršavo telo kao ideal – ova ideja ne potiče iz stvarnosti, već iz modne industrije. Možemo se zapitati zašto se traži da manekeni i manekenke budu izuzetno mršavi kada predstavljaju odeću za prosečnu osobu, koja najčešće uopšte nije mršava.

Poznati modni kreator Kalvin Klajn dao je svoje objašnjenje ove nelogičnosti: „Modne revije se organizuju da bi se prodala odeća, a ne da bi se slavilo žensko telo.“ Njegov kolega modni dizajner Bredli Baju smatra da je izazovnije kreirati modele za žene koje nemaju idealne proporcije. Ali, nastavlja on – šta je in, a šta aut, diktira samo nekolicina ljudi koji imaju najveću moć u svetu mode, a to su urednici prestižnih magazina. Dizajneri prirodno žele da im kreacije budu objavljene u tim magazinima. Ako urednici kažu da je mršavost i dalje in, taj trend se neće promeniti. On dalje ukazuje na sledeću činjenicu: „Što su američke manekenke mršavije, narod je sve deblji!“

Ovakvo je stanje i širom Evrope. Mlade žene su navođene da misle – što si mršaviji, to si srećniji. Posledica toga su mnoge zablude i predrasude u razmišljanju, kao i poremećaji u ishrani.

Postanite svesni da nas modni magazini nagone da se osećamo loše u svojoj koži. Umesto što se opterećujete podeokom na vagi, otkrijte šta vas stvarno čini srećnom i uživajte u svom telu!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

debeligojazni
Komentari (7)
Dodaj komentar
  • Ana Jovanović

    Konačno je istina izašla na videlo: krupno je lepo 🙂

  • Ružica Radević

    Svaka čast. Napokon da neko vidi realnu sliku žene. Toliko mučenje, a lepota se nosi u duši, a ne u telu. Sem toga, mršavo telo nije uopšte privlačno; naravno, nije ni debelo, ali punačko uvek jeste.

  • Ana Ignjatovičova

    Tekst je super. Lepota je prolazna, prave vrednosti su u ljudima, bili oni mršavi ili krupni. To nema veze. Videla sam mnogo lepih krupnih osoba, i žena i muškaraca. Krupnima i mršavima, ma svim ljudima na svetu, želim zdravlje i sreću, a uz to idu lepota i privlačnost.

  • Maja Miletić

    U ovo vreme biti zgodan znači biti mršav, nažalost. Najvažnije je da je čovek zdrav, a ne da sebe muči nekim dijetama koje koliko pomognu u skidanju kilograma, toliko nam unište i poremete organizam. Naravno, nije zdravo jesti fast food po ceo dan i sedeti. Čovek treba da zna za granicu, ali ne da sebi nabija komplekse i ruši samopouzdanje zbog nekih ljudi, jer to može stvarno dovesti do ozbiljnih problema, kao što je npr. nepoštovanje i omaložavanje sebe, depresija i sl. Mislim da je lepše da žena ili muškarac imaju par kilograma viška nego da su mršavi. To je i zdravije.

  • Sara Savić

    Naravno, slažem se, ali ni u čemu ne treba preterivati. Premršavo telo nije lepo, ali je lepše od predebelog.

  • Nataša Gajić

    Glavno je da je na vama sve pravilno raspoređeno, a ne da zbog prevelikog stomaka koji štrči ispod košulje neko pomisli da ste u drugom stanju u pedesetoj godini, a i pita vas to zbog vašeg mladalačkog izgleda.

  • Sonja Stojanović

    Bravo, pa i broj 44 može biti i te kako privlačan…