Krupno telo može biti privlačno

Da li morate da budete mršavi da biste bili lepi? Takvo gledište je zastarelo. Novi trendovi diktiraju drugačiji odnos prema telu.

Mršavo telo kao ideal – ova ideja ne potiče iz stvarnosti, već iz modne industrije. Možemo se zapitati zašto se traži da manekeni i manekenke budu izuzetno mršavi kada predstavljaju odeću za prosečnu osobu, koja najčešće uopšte nije mršava.

Poznati modni kreator Kalvin Klajn dao je svoje objašnjenje ove nelogičnosti: „Modne revije se organizuju da bi se prodala odeća, a ne da bi se slavilo žensko telo.“ Njegov kolega modni dizajner Bredli Baju smatra da je izazovnije kreirati modele za žene koje nemaju idealne proporcije. Ali, nastavlja on – šta je in, a šta aut, diktira samo nekolicina ljudi koji imaju najveću moć u svetu mode, a to su urednici prestižnih magazina. Dizajneri prirodno žele da im kreacije budu objavljene u tim magazinima. Ako urednici kažu da je mršavost i dalje in, taj trend se neće promeniti. On dalje ukazuje na sledeću činjenicu: „Što su američke manekenke mršavije, narod je sve deblji!“

Ovakvo je stanje i širom Evrope. Mlade žene su navođene da misle – što si mršaviji, to si srećniji. Posledica toga su mnoge zablude i predrasude u razmišljanju, kao i poremećaji u ishrani.

Postanite svesni da nas modni magazini nagone da se osećamo loše u svojoj koži. Umesto što se opterećujete podeokom na vagi, otkrijte šta vas stvarno čini srećnom i uživajte u svom telu!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.