U trendu

Krupno telo može biti privlačno

Da li morate da budete mršavi da biste bili lepi? Takvo gledište je zastarelo. Novi trendovi diktiraju drugačiji odnos prema telu.

Mršavo telo kao ideal – ova ideja ne potiče iz stvarnosti, već iz modne industrije. Možemo se zapitati zašto se traži da manekeni i manekenke budu izuzetno mršavi kada predstavljaju odeću za prosečnu osobu, koja najčešće uopšte nije mršava.

Poznati modni kreator Kalvin Klajn dao je svoje objašnjenje ove nelogičnosti: „Modne revije se organizuju da bi se prodala odeća, a ne da bi se slavilo žensko telo.“ Njegov kolega modni dizajner Bredli Baju smatra da je izazovnije kreirati modele za žene koje nemaju idealne proporcije. Ali, nastavlja on – šta je in, a šta aut, diktira samo nekolicina ljudi koji imaju najveću moć u svetu mode, a to su urednici prestižnih magazina. Dizajneri prirodno žele da im kreacije budu objavljene u tim magazinima. Ako urednici kažu da je mršavost i dalje in, taj trend se neće promeniti. On dalje ukazuje na sledeću činjenicu: „Što su američke manekenke mršavije, narod je sve deblji!“

Ovakvo je stanje i širom Evrope. Mlade žene su navođene da misle – što si mršaviji, to si srećniji. Posledica toga su mnoge zablude i predrasude u razmišljanju, kao i poremećaji u ishrani.

Postanite svesni da nas modni magazini nagone da se osećamo loše u svojoj koži. Umesto što se opterećujete podeokom na vagi, otkrijte šta vas stvarno čini srećnom i uživajte u svom telu!

7 komentara
 1. Ana Jovanović

  Konačno je istina izašla na videlo: krupno je lepo 🙂

 2. Ružica Radević

  Svaka čast. Napokon da neko vidi realnu sliku žene. Toliko mučenje, a lepota se nosi u duši, a ne u telu. Sem toga, mršavo telo nije uopšte privlačno; naravno, nije ni debelo, ali punačko uvek jeste.

 3. Ana Ignjatovičova

  Tekst je super. Lepota je prolazna, prave vrednosti su u ljudima, bili oni mršavi ili krupni. To nema veze. Videla sam mnogo lepih krupnih osoba, i žena i muškaraca. Krupnima i mršavima, ma svim ljudima na svetu, želim zdravlje i sreću, a uz to idu lepota i privlačnost.

 4. Maja Miletić

  U ovo vreme biti zgodan znači biti mršav, nažalost. Najvažnije je da je čovek zdrav, a ne da sebe muči nekim dijetama koje koliko pomognu u skidanju kilograma, toliko nam unište i poremete organizam. Naravno, nije zdravo jesti fast food po ceo dan i sedeti. Čovek treba da zna za granicu, ali ne da sebi nabija komplekse i ruši samopouzdanje zbog nekih ljudi, jer to može stvarno dovesti do ozbiljnih problema, kao što je npr. nepoštovanje i omaložavanje sebe, depresija i sl. Mislim da je lepše da žena ili muškarac imaju par kilograma viška nego da su mršavi. To je i zdravije.

 5. Sara Savić

  Naravno, slažem se, ali ni u čemu ne treba preterivati. Premršavo telo nije lepo, ali je lepše od predebelog.

 6. Nataša Gajić

  Glavno je da je na vama sve pravilno raspoređeno, a ne da zbog prevelikog stomaka koji štrči ispod košulje neko pomisli da ste u drugom stanju u pedesetoj godini, a i pita vas to zbog vašeg mladalačkog izgleda.

 7. Sonja Stojanović

  Bravo, pa i broj 44 može biti i te kako privlačan…

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike