U trendu

Krupno telo može biti privlačno

Da li morate da budete mršavi da biste bili lepi? Takvo gledište je zastarelo. Novi trendovi diktiraju drugačiji odnos prema telu.

Mršavo telo kao ideal – ova ideja ne potiče iz stvarnosti, već iz modne industrije. Možemo se zapitati zašto se traži da manekeni i manekenke budu izuzetno mršavi kada predstavljaju odeću za prosečnu osobu, koja najčešće uopšte nije mršava.

Poznati modni kreator Kalvin Klajn dao je svoje objašnjenje ove nelogičnosti: „Modne revije se organizuju da bi se prodala odeća, a ne da bi se slavilo žensko telo.“ Njegov kolega modni dizajner Bredli Baju smatra da je izazovnije kreirati modele za žene koje nemaju idealne proporcije. Ali, nastavlja on – šta je in, a šta aut, diktira samo nekolicina ljudi koji imaju najveću moć u svetu mode, a to su urednici prestižnih magazina. Dizajneri prirodno žele da im kreacije budu objavljene u tim magazinima. Ako urednici kažu da je mršavost i dalje in, taj trend se neće promeniti. On dalje ukazuje na sledeću činjenicu: „Što su američke manekenke mršavije, narod je sve deblji!“

Ovakvo je stanje i širom Evrope. Mlade žene su navođene da misle – što si mršaviji, to si srećniji. Posledica toga su mnoge zablude i predrasude u razmišljanju, kao i poremećaji u ishrani.

Postanite svesni da nas modni magazini nagone da se osećamo loše u svojoj koži. Umesto što se opterećujete podeokom na vagi, otkrijte šta vas stvarno čini srećnom i uživajte u svom telu!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.