I vi bacate pileće kosti u đubre? Užasna greška!

Hitno prestanite s tom navikom!

To je isto kao da bacate LEK.

Pileće kosti pune su želatina koji doslovno leči organizam i mogu se koristiti kasnije za brojna jela.

Autorka holističke ishrane i nutricionista Li Holms kaže da je veliki ljubitelj pilećih kostiju jer, kako kaže, čine „savršenu pileću supu koja je lek“.

– Sadržaj iz kostiju umiruje organizam i značajno podiže imuni sistem, a isceljuje probavni trakt. Možete ih konsumirati kao supu ili piće, ali i u bilo kojem receptu za supe i soseve, objašnjava Li. Nezamenljljiv je lek protiv gripa i prehlade.

Li preporučuje da skuvate šuplje kosti piletine i dve pileće nogice, a nakon nekog vremena dodate sos od limunovog soka, jabukovog sirćeta, celera, luka i belog luka.

– Dodatak jabukovog sirćeta, pomaže da se iz kostiju izvuku dragoceni minerali za povećanje koštane mase i brzo lečenje creva. – istakla je.

(Srbijadanas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pileće kosti
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Posla mi voda na usta posle ovog Rebekinog recepta!

  • REBEKA

    Malo ljudi zna,koliko je vazno cesto konzumirati pilecu supu.Za dobru pilecu supu,treba skuvati (na tihoj vatri) cetiri pileca bataka sa karabatakom,nekoliko sargarepa crvenih i belih,jedan koren celera,dva bela krompira,i na kraju,kada supa vec skuvana,dodati obavezno seckani list persuna.Naravno vec u pocetku kuvanja,ubaciti nekoliko zrna crnog bibera.Mislim da ne treba posebno reci,da se na kraju kuvanja,dodaju domace griz knedle,ili rezanci,koji se mogu kupitiili na pijaci (domaci) ili u svakoj samoposluzi.!

    • bambi

      Svaka cast Rebeka. Sa kog sajta si to skinula?

    • Anonimni

      i jedan crni luk malko zapečen sa obe strane, naravno u lukovini…

      • Roki

        Supa nije supa bez zapecenog luka..