Netfliks uskoro prikazuje dokumentarac: Kako nas truju hranom (video)

Netfliks je u šest epizoda dokumentarne serije „Rotten“ (Trulo) odlučio da nam pokaže šta jedemo, prenose mediji u regionu.

„Prehrambena industrija je na punom udaru. Kriza je globalna. Naša tela odbijaju hranu koju jedemo, ali čak ni stručnjaci ne znaju šta se dešava“, čuje se u uvodu dokumentarnog filma.

Serija „Rotten“ tretira hranu kao savršen zločin, pri čemu ulazi duboko u podzemlje proizvodnje hrane i otkriva korupciju, dimenzije problematike prehrambenog otpada i neposredne pretnje za naše svakodnevne navike u ishrani, saopštili su iz Netfliksa.

„U svetu u kojem su veliki lanci snabdevanja sve više isprepleteni i konsolidovani, ova serija počinje na vašem tanjiru i ide putevima novca do šokantnih posledica – svesno ili nesvesno izazvane regulative, inovacija i čiste pohlepe“, najavljuje se u seriji koja će sa prikazivanjem početi 5. januara.

Iza serije stoji tim „Zero Point Zero“, produkcijska kuća koja je autor kulinarskih TV hitova kao što su „The Mind of a Chef“, „Parts Unknown“ Antonija Bordena i Bordenove nove dokumentarne serije „Wasted!“

„Rotten“ je obradio temu korupcije u prehrambenoj industriji, a svaka epizoda posvećena je određenoj sirovini, odnosno industrijskoj grani. To uključuje „globalni biznis medom“ i najozloglašeniju aferu s ovom namirnicom „Honeygate“, kada su dva najveća američka proizvođača ilegalno uvozila kineski med pun antibiotika i aditiva, i prodavala ga kao vrhunski ekološki američki med, zatim alergije na hranu, uvoz kineskog belog luka, industriju živine, mlekarsku industriju i ribarstvo.

„Lokalna proizvodnja i poljoprivreda nestaju, a profitne marže određuju kakva će hrana doći do vas“, navodi se u seriji „Rotten“.

Autori serije upozoravaju da smo mi, milioni neinformisanih potrošača, glavni podstrekači i saučesnici u ovim prljavim poslovima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dokumentaracnetflikstrovanje hranom
Komentari (0)
Dodaj komentar