Zdrav ručak koji možete poneti

Poslovni čovek u današnje vreme na pauzi za ručak najčešće nema vremena za pravi obrok, a peciva i pljeskavice nisu najbolje rešenje. Predložićemo vam namirnice koje su pogodne za ručak koji možete poneti, a koje štede vaše vreme, novac i kalorije.
Ručati u restoranu ponekad je zgodno, ali ako to činimo suviše često, u našim uslovima zvuči kao nepotreban luksuz. Mnogo je bolje i zdravije poneti sopstveni lanč-paket od kuće. Ali, šta spremiti? Najčešće nam ponestane ideja. Integralni hleb namazan kikiriki puterom zaista je hranljiv i zdrav obrok, ali ne možete jesti isto svakoga dana. Kada pakujete ručak kod kuće, možete kontrolisati veličinu i nutricionističku vrednost svoje porcije.
Pitali smo stručnjake – o čemu treba voditi računa?
Trudite se da vaš obrok bude izbalansiran. Na primer, dobra je kombinacija proteina i ugljenih hidrata koja će vam održati sitost u drugoj polovini dana.
Još je bolja kombinacija proteina i vlakana koja se može naći u integralnim žitaricama, pasulju, koštunjavim plodovima, voću i povrću.
Ako volite sendviče, napravite ih sa integralnim hlebom. Izaberite lagane sadržaje sendviča poput jaja, tunjevine, sira ili nemasnih mesa. Potom ih dopunite voćem i povrćem – krastavcima, svežim bosiljkom, zelenom salatom, paradajzom i dr.
Ne morate se ograničavati samo na sendviče, sve što jedete kod kuće možete dobro spakovati i jesti na pauzi za ručak – cerealije, barena jaja i dr. Još je bolje ako u preduzeću imate frižider, što danas nije redak slučaj.
Takođe, ne morate specijalno kuvati ručak koji ćete poneti na posao. Možete iskoristiti spremljenu hranu koju već imate kod kuće.
Evo nekih namirnica koje uvek treba imati u kući. Kombinacijom nekih od njih napravićete ukusan i zdrav ručak koji možete poneti:

  • zelena salata (pogodna za osnovu sendviča)
  • 2 paradajza
  • 1 krastavac (kiseli ili običan)
  • kesa malih šargarepa (one mogu da stoje 5-6 dana a da ne izgube dobar ukus)
  • kesa jabuka i narandži (neutralno voće koje se odlično slaže sa povrćem)
  • tunjevina u salamuri (u komadićima je pogodnija za sendviče)
  • dimljeni losos (sečen na listiće pogodan je za sendviče)
  • pečeno pile (parče piletine uz povrće čini odličan ručak)
  • supa u konzervi

Kombinujte i hranite se zdravo i na radnom mestu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ponetiposaoručak
Komentari (0)
Dodaj komentar