3 namirnice su najgore za zdravlje naših creva: Popularna hrana koju jedemo svakodnevno

Zdrava probava ključna je za snažan imunitet, ali zbog ubrzanog načina života, nedovoljne brige i loše ishrane, naša creva postaju sve manje zdrava.

Gastroenterolozi objašnjavaju da određenu hranu treba izbegavati jer šteti zdravlju naših creva. Zato su sastavili listu namirnica koje ne bi trebalo da konzumiramo u velikim količinama, a upravo su te namirnice sastavni deo svakodnevne ishrane mnogih Srba.

Beli hleb

Iako je omiljen i često neizostavan deo ishrane Srba, beli hleb nije preporučljiv zbog visokog sadržaja šećera koji sadrži. Preterana konzumacija belog hleba nije dobra za creva.

Crveno meso

Iako bogato vitaminima i aminokiselinama, trebalo bi da ga konzumiramo umereno. Crveno meso takođe podiže nivo holesterola. Kombinacija crvenog mesa i bakterija koje se nalaze u crevima može povećati rizik od ateroskleroze.

Gazirana pića

Ova pića treba izbegavati po svaku cenu, ne samo zbog uticaja na creva, već uopšteno zbog lošeg sastava koji šteti celom organizmu. Gazirana pića često sadrže previše šećera i aditiva, zbog čega se ne preporučuju ako želite da održavate zdravu i uravnoteženu ishranu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

crevahranaishranazdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar