ELIKSIR besmrtnosti: ovaj napitak dokazano produžava život!

Kako je saopšteno, odlučeno je da se naučno-istraživački rad sprovede u Japanu, koji je u celom svetu poznat kao država sa dugovečnim stanovnicima.

Redovna konzumacija neslanog soka od paradajza značajno može da produži životni vek čoveka, utvrdila je međunarodna grupa naučnika, koja je u potrazi za „eliksirom besmrtnosti“ eksperimentisala sa različitim napicima, prenosi televizija „Zvezda“.

„Ovo je prvi rad gde se dugoročno izučava efekat konzumiranja paradajza i proizvoda zasnovanih na njemu na faktore rizika kardiovaskularnih bolesti“, izjavili su doktori, komentarišući rezultate eksperimenta, koji su objavljeni u listu „Medikal ekspres“.

Učesnici eksperimenta su nakon nekog vremena stabilizovali krvni pritisak i smanjili nivo štetnog holesterola, uključujući i starije osobe, koji spadaju u rizičnu grupu kada je reč o kardiovaskularnim obolenjima.

Saopšteno je da su nakon konzumiranja paradajza i proizvoda na bazi tog voća zabeležene pozitivne promene kako kod muškaraca, tako i kod žena.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

napitakpodmladjivanjeprodužava životstarenje
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Mile

    Bambi svaka ti je ka u Njegosa,ziv bio.

    • bambi

      Hvala.

  • bambi

    Ja mislim da je jedno dvesta puta pisano o tome kako jedan ili drugi sastojak, vocka, povrca, sos ili ne znam sta produzava zivot, cini nas mladjem, sprecava ovu onu bolest itd. Pametan covek i te kako zna da je ljudski organizam kompleksna tvorevina i da milionske kombinacije raznolike hrane predstavljaju bazu za sve biohemijske procese u organizmu. Govoriti kako jedan sastojak neso cini je ravno pricati malom detetu kako je moguce skociti sa Zemlje na Mesec samo se treba dobro zaletiti. E sad, ja razumem da ovakvi tekstovi imaju prvenstveno za cilj marketing, povecanu prodaju recimo paradajza i tako to, ali je jako ruzno zatupljivati ljude, nasu decu, omladinu jer ovo ispada ravno prazvnoverju. Nisu to ni japanski ni americki naucnici uradili niti je bilo sta konstatovano niti to ima ikakvog iole smisla. Jedite sve sto vam se jede, umereno, raznoliko, redovno i manite se kojekavih zabluda i pohlepa da zivimo sto duze. Covek dovoljno zivi i ne treba da bude sebican. Trebamo zivimo dok ne podignemo decu i unucice a onda treba da se sklonimo i da pustimo i druge da zive i da zaokruze svoj zivotni ciklus.