Jednostavnije je: Pohovanu hranu možete pripremiti mnogo lakše, i bez mirisa u kuhinji

Pohovanje hrane u rerni puno je ugodniji i lakši posao nego na tiganju. Po stanu nema toliko mirisa, ulje ne leti po celoj kuhinji, manje se troši, a ono što pripremite nije toliko masno. Pohovati možete i meso i povrće, a samo se trebate držati nekoliko pravila.

Namirnice pripremite na uobičajen način, na primer, meso uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u prezle. Pripremite odmah sve komade koje planirate da pohujete.

U međuvremenu uključite rernu na oko 200 stepeni – za meso treba više vremena pa je temperatura malo niža dok povrću ne treba dugo.

U tepsiju stavite malo ulja, tek toliko da dno bude premazano i stavite ga u vruću rernu. Držite kratko, samo da se ulje zagreje pa poslažite komade spremne za pohovanje i premažite ih odozgo uljem.

Na pola pečenja preokrenite komade na drugu stranu. Na isti način moguće je ispeći i ćevape, pljeskavice…

Recimo, pravite li hamburgere ili cheeseburgere, ispecite meso na takav način, na kraju po njemu naslažite listiće sira, a prerezano pecivo složite tako da se jednim delom drži za rub mesa, a drugim za rub tepsije. Tako će se zagrejati i postati hrskavo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hranakuhinjapohovano
Komentari (0)
Dodaj komentar