Kafa koja pomaže da smršate: Potrebno je dodati samo jedan čudotvoran sastojak

Bulletproof kafu popularizovao je Dejv Aspri, tvorac istoimene kompanije, a tvrdi da se tajna efikasnosti krije u visokom procentu masti.

Aspri je autor četiri bestselera Njujork Tajmsa, tehnološki preduzetnik, osnivač kompanije Bulletproof Coffee i zagovornik istoimene dijete koja se bazira na sličnim načelima kao i Paleo dijeta, odnosno na verovanju da pri mršavljenju pomaže pojačana konzumacija namirnica s visokim udelom masti.

Osim što pomaže pri mršavljenju, pristalice ove dijete tvrde da ima i mnoge druge pozitivne uticaje na zdravlje – smanjuje holesterol, podiže energiju, uravnotežuje proizvodnju hormona i poboljšava koncentraciju i pamćenje. Konzumiranje kafe koju zovu bulletproof u jutarnjim satima daje energiju i izdržljivost bez opterećivanja želuca teškom hranom, tvrde zagovornici, a uz smanjeni unos ugljenih hidrata telo sagoreva masnoće i ketone, a što na kraju pomaže pri gubitku suvišnih kilograma.

Šta je uopšte bulletproof kafa?

Na najjednostavniji način objašnjeno, bulletproof kafa je obična kafa s dodatkom maslaca. Iako je kompanija Bulletproof Coffee proizvela i popularizovala sopstvenu kafu koja se priprema s MCT uljem i Ghee maslacem, u principu svako je može pripremiti na način da skuva kafu kakvu inače pije, ulije je u blender, doda joj kašičicu kokosovog ulja i kašičicu domaćeg maslaca i sve zajedno dobro izmeša. Količina kokosovog ulja i maslaca može se povećavati i smanjivati u zavisnosti od ličnih preferencija ukusa i jačine.

Prema bulletproof dijeti, bulletproof kafa zamena je za doručak koja zahvaljujući svojih 400 kalorija daje dovoljno energije do ručka, a on bi kao i večera trebalo da se sastoji od visokog unosa masnoća, umerenog unosa visokokvalitetnih proteina i organskog povrća. Ručak bi trebalo pojesti u 14, a večera najkasnije u 20 sati, a pridržavanje ovakvog režima navodno rezultira gubitkom do 0,5 kg dnevno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kafamrsavljenje
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Neko iz mase

    Sumnjam da bi neko ko radi teži i teški fizički rad mogao izdržati bez adekvatnog a obroka.

  • Anonimni

    Praktično se preskače doručak. Nema šanse da maslac zadovolji sve energetske potrebe do ručka. Slično nešto rade na Tibetu, samo što umesto kafe koriste čaj Kada donekle smanjuje apetit, ali se u principu gladuje do ručka. Ali vredi probati