Kašika ovog začina dnevno za brže mršavljenje i snižavanje holesterola

Kim, koji se vekovima već koristi kao začin, ima jedno veoma dobro, tek otkriveno svojstvo. Ovaj začin, naime, pomaže kod topljenja nagomilanih kilograma i snižava nivo holesterola. Do ovog zaključka došli su naučnici s iranskog medicinskog fakulteta Šahid Sadoughi.

Oni su tri meseca istraživali proces mršavljenja 88 žena podeljenih u dve grupe.

Jedna grupa je svakodnevno uzimala kašiku kima s čašom jogurta i postigle su bolje rezultate. Ta grupa imala je i manji procenat masnog tkiva, od oko 14,64 posto, što jasno pokazuje da ovaj začin ima svojstva koja pomažu u topljenju masnih ćelija.

Grupa koja je unosila kim imala je neverovatne rezultate i po pitanju holesterola, a on je bio mnogo manji nego kod osoba koje ga nisu konzumirale u ovom istraživanju.

Kako je kim uspeo da ostvari ovako dobar uspeh? Bogat je fitosterolom, supstancama za koje se zna da zaustavlja apsorpciju holesterola u telu. Autori istraživanja takođe nagađaju da kim privremeno ubrzava metabolizam, piše Prevention.com.

Osim u jogurtu, kim možete konzumirati kao začin za salatu, kao dodatak majonezu ili humusu za umake ili sendviče; umešajte ga u meksički umak guacamole ili ga dodajte prženim leblebijama, lešnicima i bademima, piše Azra

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kimmrsavljenjezačin
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Samo kasicicu kima, staviti u jogurt ili drugi napitak,caj a moze i u pastetu,humus,a imaju i stanglice s kimom. daje lep ukus a sprecava nadutost kazu naucnici bilja.

  • Anonimni

    Nikako jedeš ga takav kakav je

  • Anonimni

    Kakose priprema Kim