Najzdraviji doručak posle ludog provoda, najjači lek „diže iz mrtvih“ pogotovo uz ovaj napitak

Ako ste noćas popili nekoliko čašica više dobro je da znate kako da ujutru olakšate sebi i sprečite mučninu i glavobolju koje mogu uslediti

Ukoliko ste sinoć popili nekoliko čašica više i sada jednostavno želite da grozni osećaj mamurluka koji je usledio posle toga prestane, znajte da vreme najbolje može da se postara za ovaj osećaj, a sve što vi možete da uradite je da obilno doručkujete.

Najbolji doručak za mamurne uključuje jaja i meso jer sadrže cistein, aminokiselinu koja detoksikuje organizam. Taj se spasitelj može naći i u pšeničnom brašnu, brokoliju, belom luku, luk i crvenoj paprici. Omlet s povrćem i poprženim kriškama hleba koje nakon pečenja istrljajte čenom belog luka, sjajan su odabir za bolje jutro.

Osećate li tegobe s probavom neka se na tanjiru nađe omlet pripremljen sa što manja ulja ili slanine, kuvana te poširana jaja, a ako vas vlakna naduvaju, ipak izbegavajte brokoli.

Biljni čajevi nisu dobar odabir jer, kako pokazuju istraživanja, usporavaju izbacivanje alkohola iz organizma. Umesto njih odaberite mineralnu ili soda-vodu. Protiv mučnine pomažu sokovi od jabuke i šargarepe ili kruške, a ukoliko imate problem sa pojačanom želudačnom kiselinom – popijte jogurt, kefir ili čaj od đumbira.

(Srbijadanas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dorucakmamurluk
Komentari (0)
Dodaj komentar