U trendu

Najzdraviji doručak posle ludog provoda, najjači lek „diže iz mrtvih“ pogotovo uz ovaj napitak

Ako ste noćas popili nekoliko čašica više dobro je da znate kako da ujutru olakšate sebi i sprečite mučninu i glavobolju koje mogu uslediti

Ukoliko ste sinoć popili nekoliko čašica više i sada jednostavno želite da grozni osećaj mamurluka koji je usledio posle toga prestane, znajte da vreme najbolje može da se postara za ovaj osećaj, a sve što vi možete da uradite je da obilno doručkujete.

Najbolji doručak za mamurne uključuje jaja i meso jer sadrže cistein, aminokiselinu koja detoksikuje organizam. Taj se spasitelj može naći i u pšeničnom brašnu, brokoliju, belom luku, luk i crvenoj paprici. Omlet s povrćem i poprženim kriškama hleba koje nakon pečenja istrljajte čenom belog luka, sjajan su odabir za bolje jutro.

Osećate li tegobe s probavom neka se na tanjiru nađe omlet pripremljen sa što manja ulja ili slanine, kuvana te poširana jaja, a ako vas vlakna naduvaju, ipak izbegavajte brokoli.

Biljni čajevi nisu dobar odabir jer, kako pokazuju istraživanja, usporavaju izbacivanje alkohola iz organizma. Umesto njih odaberite mineralnu ili soda-vodu. Protiv mučnine pomažu sokovi od jabuke i šargarepe ili kruške, a ukoliko imate problem sa pojačanom želudačnom kiselinom – popijte jogurt, kefir ili čaj od đumbira.

(Srbijadanas)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar