Nutricionisti tvrde: Jedna namirnica topi salo ako je jedete za doručak

Nutricionistkinja Lora Burak izjavila je da su jaja među najboljim namirnicama koje možemo da pojedemo. Istraživanje iz 2014. pokazalo je da se ljudi koji doručkuju jaja duže osjećaju sitima i mogu značajno da smanje telesnu težinu u kratkom vremenu, prenosi b92.

Spanać i brokuli takođe su korisni za mršavljenje jer su niskokalorični, ali bogati vlaknima i drugim bitnim hranjivim materijama. Osim toga, smanjuju rizik od srčanih bolesti i dijabetesa.

Ne zaboravite na konzumaciju sezonskog voća. Imajte na umu da ga treba kupovati na pijacama koje prodaju kvalitetne proizvode, a ne one koji sadrže veliku količinu pesticida. Istraživanje objavljeno u časopisu PLOS Medicine otkrilo je korelaciju između konzumiranja voća i gubitka težine. Najbolje rezultate dale su jabuke, kruške i bobičasto voće.

Mnogi prelivi za salatu krcati su kalorijama i masnoćama, zato ako ste ljubitelj takvih prelivam, kupite kvalitetne ili ih napravite sami. Ako vam je svakodnevica užurbana i nemate vremena da se posvetite detaljnoj pripremi zdravih namirnica, uz obrok obavezno konzumirajte jogurt, sveži sir i slično.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dorucakhranamrsavljenje
Komentari (0)
Dodaj komentar