Ova tri napitka odmah izbacite iz upotrebe: Gomilaju kilograme, uzrokuju upale i nadutost

Mnogi od nas pijuckaju pića koja izazivaju upale, nadutost, grčeve, debljanje i probavne smetnje.

Ako često patite od upala, važno je da iz svog menija izbacite određena pića koja većina nas konzumira, kažu dijetetičari i stručnjaci za fitnes Sara Četfild i Dana Elis Hanes.

Gazirana pića

Ako često pijete gazirana i slatka pića, možda će vam njihovo izbacivanje teško pasti. Zato Hanes predlaže da ih za početak zamenite kombučom, jer je to protivupalna opcija bogata probioticima.

„Probiotici i antioksidansi u kombuči pomažu u promociji digestivnog zdravlja. Takođe se smatra da kombuča može usporiti varenje ugljenih hidrata, verovatno zbog antiinflamatornih efekata koje ima na digestivni trakt“, rekla je ona.

Energetska pića

Dobro je poznato da energetska pića sadrže stimulativna jedinjenja, kao i dodati šećer i boje koji mogu biti štetni za naše zdravlje. Ta veštačka jedinjenja mogu biti krivac za hronične upale.

„Energetska pića sadrže prerađene šećere i veštačke zaslađivače koji povećavaju rizik od upala i odlažu proces mršavljenja. Ako vam je potrebna doza kofeina, bolja opcija je obična crna kafa bez kalorija ili sok od ceđenog voća“, ističe Hanes.

Zašećereni čaj

Na kraju, zašećereni čaj ukusna je poslastica ako se pije s vremena na vreme, ali treba izbegavati piti ga svakodnevno. Četfild naglašava da konzumiranje čajeva sa šećerom može uzrokovati gojenje, prenosi Index.

“Takva pića su najopasnija jer ih ne smatramo kaloričnima, što jesu. To može dovesti do većeg unosa kalorija i promena u metabolizmu masti. Umesto zašećerenog čaja, popijte nezaslađeni čaj”, predložila je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

nadutostnapici
Komentari (0)
Dodaj komentar