Samo jedna vrsta ribe iz konzerve je najzdravija: Nema ništa bolje za srce od nje

Iako ne važi za najzdraviju, hrana u konzervama ponekad dobro dođe jer je laka za prenošenje, štedi vreme pripreme obroka ili čak može biti kompletan obrok.

Konzerviranje hranu održava svežom i jestivom, pogotovo onu koja je sklona razvoju raznih patogena, a u procesu konzerviranja namirnice prolaze i proces sterilizacije.

Svakako, nije svaka konzervirana hrana loša.

Nutricionista dr Džes Kording kaže da je, prema mišljenju struke, najzdravija konzervirana hrana sardine, ali i druga konzervirana riba koja je pristupačan izvor proteina, ali i održiva i ne zahteva dugu pripremu ili kuvanje, prenosi Espreso.

Kako objašnjava, primena konzervirane ribe u ishrani ima brojne zdravstvene prednosti.

„Konzervirane sardine obično imaju manje žive od mnogih drugih vrsta ribe i smatraju se jednim od najboljih izbora morske hrane, pogotovo ako vam sveža nije dostupna“, rekla je dr Kording.

Kada jedemo sardine, dodaje dr Kording, unosimo veliku količinu proteina, vitamina D i protivupalnih omega-3 masnih kiselina, a maslinovo ulje daje mononezasićene masti zdrave za srce.

Stručnjaci preporučuju dve do tri porcije konzervirane ribe nedeljno, pomešano sa testeninom ili samostalno, a možete ih dodati i raznim salatama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

konzervariba
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • gordana.

    Idealan su obrok konzervirana riba,sardina za vecinu populacije jer je mali procenat ljudi koji konstantno mogu da imaju svezu dostupnu sardinu, po nesumnjivim standardima konzerviranja kojima pristupaju savesne industrije za razliku od pojedinca .Posebno je ugodjaj potpuni kada se imaju u vidu prednosti koje organizam ima.

  • Anonimni

    Rozacea