Svi su je otpisali: uzela je ovaj začin i – ČUDO se desilo! (foto)

Lekari su sumnjali, ali nikada nisu uspeli da pokažu da ovaj začin leči rak.

Dieneke Ferguson (67) godinama se bezuspešno borila protiv raka krvi, ali je napokon uspela da zaustavi opaku bolest uz pomoć kurkumina, jednog od glavnih sastojka azijskog začina kurkume.

Doktori tvrde da je ovo prvi put da je pacijent uspeo da se oporavi od opasne bolesti koristeći običan začin nakon što konvencionalni medicinski tretmani nisu dali rezultate.

Kada je melanom počeo da se širi velikom brzinom kroz njeno telo uprkos tome što je prošla tri ciklusa hemoterapije i četiri transplantacije matičnih ćelija, Dieneke je počela da uzima 8 grama kurkumina svakog dana.

Rak koji se uglavnom završava smrtnih ishodom u roku od 5 godina, stvarao joj je nepodnošljiv bol u leđima. Kada je naišla na mogući lek na internetu 2011. godine, odlučila je da ga isproba kao poslednju nadu.

„Sudeći po našim saznanjima, ovo je prvi slučaj u kom je kurkumin pokazao rezultate kod progresivne bolesti u odsustvu tradicionalnih tretmana“, tvrde njeni doktori u radu objavljenom u Britanskom medicinskom žurnalu.

Oni tvrde da ovaj začin može da zaštiti ljude od nekoliko vrsta raka, kao i od Alchajmerove bolesti, bolesti srca i depresije.

Uprkos tome što je kurkumin poznat po svojim antizapaljenskim svojstvima, lekari ga ne prepisuju pacijentima jer njegova efikasnost nikada nije obimno testirana na velikom uzorku ljudi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

karcinomrakzačin
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Trebala je prosto da jede 1,000 grama belog luka na dan,pola godine

  • aron cohen

    i te kako to pomaze