Američki mediji masovno prenose jednu vest iz Srbije (foto)

Vesti o situaciji u Srbiji u vreme epidemije koronavirusa stižu i do američkih medija, a danas je jedna od njih tema od Las Vegasa, preko Bostona do glavnog grada – Vašingtona i „bes vlasnika pasa zbog odluke o šetnji kućnih ljubimaca“.

The Washington times, Boston.com. LasVegasSun.com …. pažnju posvećuju vlasnicima pasa i njihovom „besu“ zbog odluke Vlade Srbije da im u cilju borbe protiv širenja epidemije koronavirusa „zabrani čak i kratku šetnju ljubimaca tokom večernjeg policijskog sata“.

Portal tih dnevnih novina iz Las Vegasa koje izlaze od 1909. godine priču o vlasnicima pasa u Srbiji čak donosi u dnevnom preseku vesti o situaciji po pitanju koronavirusa, kako u SAD tako i svetu, i to na četvrtom mestu, posle broja umrlih u Španiji, merama Borisa Džonsona, i stanja u Norveškoj.

Američki mediji na portalima prenose pisanje AP da su komentari ljutih vlasnika pasa preplavili društvene mreže, upozorivši da bi zabrana mogla naštetiti zdravlju njihovih ljubimaca i izazvati „frustraciju i zabrinutost kako za životinje tako i za njihove vlasnike“.

Tu je i ocena veterinara iz Srbije je da je zaštita prava životinja test za društvo tokom teških vremena, kao što je epidemija. Preskakanje večernje šetnje može pogoršati zdravlje pasa i „pogoršati osnovne higijenske uslove u domovima ljudi“.

Vest o „nezadovoljstvu“ vlasnika pasa vest je i na medijima u Severnoj Karolini, -The Charlotte Observer, The Brownswille herald.

Mediji dodaju i da je Beograd preduzeo neke od najoštrijih mera u Evropi protiv širenja korona virusa, ali danas ipak pažnju posvećuje vlasnicima pasa i njihovom besu zbog odluke Vlade Srbije da im „zabrani čak i kratku šetnju ljubimaca tokom večernjeg policijskog sata“.

U svim tim tekstovima se ne pominje razlog zbog kojih je ova odluka doneta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Hajduk Stanko bez jataka

    Prvo vlasnicima kojekakvih ljubimaca treba uvesti taksu na godisnjem nivou od 1000 evra pa da vidimo koliko su im bas ljubimci ili neka moda da svako vada nekog psa da bi se videlo kako je on kul a kada moda prodje onda ga izbace na ulicu pa im vise nisu ljubimci vec teret. Naravno i kaznjavati zbog vodjenja istih bez korpe na njusci a svedoci smo da je bilo ozbiljnih povreda i smrtnih slucajeva od tih istih ljubimaca.

  • bambi

    Otprilike je u medijima problem pasa zastupljen oko 90% a briga o nasim bebama i deci 10%.

    • Anonimni

      Deca imaju sve uslove da svoje fiziološke potrebe obavljaju kod kuće. Psi nemaju.

    • Anonimni

      Vidi se da treba da potrazite pomoc psihoterapeuta jer nijedan vlasnik pasa ne upoređuje svog ljubimca sa decom. Moj pas je moja briga a vaša deca treba da budu briga celog društva. Zasto???