U trendu

Američki mediji masovno prenose jednu vest iz Srbije (foto)

Vesti o situaciji u Srbiji u vreme epidemije koronavirusa stižu i do američkih medija, a danas je jedna od njih tema od Las Vegasa, preko Bostona do glavnog grada – Vašingtona i „bes vlasnika pasa zbog odluke o šetnji kućnih ljubimaca“.

The Washington times, Boston.com. LasVegasSun.com …. pažnju posvećuju vlasnicima pasa i njihovom „besu“ zbog odluke Vlade Srbije da im u cilju borbe protiv širenja epidemije koronavirusa „zabrani čak i kratku šetnju ljubimaca tokom večernjeg policijskog sata“.

Portal tih dnevnih novina iz Las Vegasa koje izlaze od 1909. godine priču o vlasnicima pasa u Srbiji čak donosi u dnevnom preseku vesti o situaciji po pitanju koronavirusa, kako u SAD tako i svetu, i to na četvrtom mestu, posle broja umrlih u Španiji, merama Borisa Džonsona, i stanja u Norveškoj.

Američki mediji na portalima prenose pisanje AP da su komentari ljutih vlasnika pasa preplavili društvene mreže, upozorivši da bi zabrana mogla naštetiti zdravlju njihovih ljubimaca i izazvati „frustraciju i zabrinutost kako za životinje tako i za njihove vlasnike“.

Tu je i ocena veterinara iz Srbije je da je zaštita prava životinja test za društvo tokom teških vremena, kao što je epidemija. Preskakanje večernje šetnje može pogoršati zdravlje pasa i „pogoršati osnovne higijenske uslove u domovima ljudi“.

Vest o „nezadovoljstvu“ vlasnika pasa vest je i na medijima u Severnoj Karolini, -The Charlotte Observer, The Brownswille herald.

Mediji dodaju i da je Beograd preduzeo neke od najoštrijih mera u Evropi protiv širenja korona virusa, ali danas ipak pažnju posvećuje vlasnicima pasa i njihovom besu zbog odluke Vlade Srbije da im „zabrani čak i kratku šetnju ljubimaca tokom večernjeg policijskog sata“.

U svim tim tekstovima se ne pominje razlog zbog kojih je ova odluka doneta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.