Naslovne strane za utorak, 8. jun 2021. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 8. jun pišu da će danas biti objavljena pravosnažna presuda generalu Ratku Mladiću u medjunarodnom sudu u Hagu, o pokrenutom postupku za promenu Ustava Srbije u Skupštini Srbije i o drugim temama.

ALO – O novoj zarazi, „Panika na Kosovu zbog ptičijeg gripa“. Izjava predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić „Kosovo je nezavisno koliko i Karaburma“.

BLIC – O obeležavanju gradske slave Beograda u četvrtak, 10. juna „Patrijarh i lekari na čelu spasovdanske litije“. „Rio Tinto menja lokaciju za deponiju“, o zahtevima za poštovanje ekoloških standarda povodom mogućeg otvaranja rudnika i fabrike te kompanije u Jadru.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše o objavljivanju pravosnažne presude u medjunarodnom sudu u Hagu bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću „Tačka posle 533 dana“. „Kakve potvrde tačno traže za ulazak u Grčku“, o najnovijim pravilima za ulazak u tu zemlju u vezi s epidemijom korona virusa.

DANAS – „Afere naprednjaka dižu rejting Aleksandra Vučića“, list piše o dešavanjima u Srpskoj naprednoj stranci i procenama agencija za istraživanje javnog mnjenja o njihovom uticaju na rejting SNS i njenog predsednika. List prenosi izjavu bivšeg radnika MUP-a Srbije i aktuelnog funkcionera pokreta „Oslobodjenje“ Milana Dumanovića „BIA tvrdi da sam izazvao paniku na Tviteru“.

INFORMER – List piše o uhapšenom predsedniku opštine Palilula Aleksandru Jovičiću, „Krije milione kod rodjaka“. Danas izricanje konačne presude komandantu Vojske RS Ratku Mladiću: „Da se stvarno sudi po zakonu, Mladića bi morali da oslobode“.

KURIR – List piše o slučaju Veljka Belivuka i njegove grupe – „Horor: U Belivukovoj vikendici nadjeni uniforma za hirurge i ručni frižider umazan krvlju“. List saznaje da „novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije neće biti izabran još četiri meseca“.

POLITIKA – „Mladić danas u Hagu čeka drugostepenu presudu“, o objavljivanju presude protiv bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića. „Skupština Srbije pokrenula postupak promene Ustava“, o usvajanju Predloga za promenu Ustava Srbije koji se odnosi na pravosudje.

SRPSKI TELEGRAF – „Istina o Rio Tintu i zagadjenju“. Intervju sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem: „Mnogi više mirno ne spavaju“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar