U trendu

Naslovne strane za utorak, 8. jun 2021. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 8. jun pišu da će danas biti objavljena pravosnažna presuda generalu Ratku Mladiću u medjunarodnom sudu u Hagu, o pokrenutom postupku za promenu Ustava Srbije u Skupštini Srbije i o drugim temama.

ALO – O novoj zarazi, „Panika na Kosovu zbog ptičijeg gripa“. Izjava predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić „Kosovo je nezavisno koliko i Karaburma“.

BLIC – O obeležavanju gradske slave Beograda u četvrtak, 10. juna „Patrijarh i lekari na čelu spasovdanske litije“. „Rio Tinto menja lokaciju za deponiju“, o zahtevima za poštovanje ekoloških standarda povodom mogućeg otvaranja rudnika i fabrike te kompanije u Jadru.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše o objavljivanju pravosnažne presude u medjunarodnom sudu u Hagu bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću „Tačka posle 533 dana“. „Kakve potvrde tačno traže za ulazak u Grčku“, o najnovijim pravilima za ulazak u tu zemlju u vezi s epidemijom korona virusa.

DANAS – „Afere naprednjaka dižu rejting Aleksandra Vučića“, list piše o dešavanjima u Srpskoj naprednoj stranci i procenama agencija za istraživanje javnog mnjenja o njihovom uticaju na rejting SNS i njenog predsednika. List prenosi izjavu bivšeg radnika MUP-a Srbije i aktuelnog funkcionera pokreta „Oslobodjenje“ Milana Dumanovića „BIA tvrdi da sam izazvao paniku na Tviteru“.

INFORMER – List piše o uhapšenom predsedniku opštine Palilula Aleksandru Jovičiću, „Krije milione kod rodjaka“. Danas izricanje konačne presude komandantu Vojske RS Ratku Mladiću: „Da se stvarno sudi po zakonu, Mladića bi morali da oslobode“.

KURIR – List piše o slučaju Veljka Belivuka i njegove grupe – „Horor: U Belivukovoj vikendici nadjeni uniforma za hirurge i ručni frižider umazan krvlju“. List saznaje da „novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije neće biti izabran još četiri meseca“.

POLITIKA – „Mladić danas u Hagu čeka drugostepenu presudu“, o objavljivanju presude protiv bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića. „Skupština Srbije pokrenula postupak promene Ustava“, o usvajanju Predloga za promenu Ustava Srbije koji se odnosi na pravosudje.

SRPSKI TELEGRAF – „Istina o Rio Tintu i zagadjenju“. Intervju sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem: „Mnogi više mirno ne spavaju“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.