Ova je najpopularnija maska na svetu, a njena cena izazvala je bes (foto)

Na društvenim mrežama počeli su da kruže objave o maskama za lice s potpisom dizajnerskog brenda Off-White. Pažnju su izazvale maske koje su se prodavale na internet prodavnici Farfetch, a cena im je bila neverovatna – za samo jednu je bilo potrebno odvojiti približno 1000 dolara, a taj vrtoglavo visoki iznos izazvao je besne reakcije na društvenim mrežama.

Kako piše Vog, korisnici mreža su zahtevali da ih kompanija Farfetch ukloni iz prodaje, a trenutno na sajtu pored svih modela stoji natpis – rasprodato.

Na veb prodavnici End Clothing, maske su dostupne po znatno nižim cenama, a čak se nalaze i na sniženju.

Međutim, bez obzira na vrtoglavo visoku cenu, i na sajtu Lyst su ove paprene maske među najtraženijim proizvodima, dok je Off-White najpopularniji brend.

Inače, Lyst prikuplja dostupne artikle iz prodavnica širom sveta i upućuje kupce na internet prodavnice, a svoje podatke objavljuju četiri puta godišnje. U prvom tromesečju 2020. godine, kad je pandemija koronavirusa dostigla vrhunac, stranica je procenila da je potraga za maskama porasla za 496%, pri čemu je bila najpopularnija ona s potpisom brenda Off-Whit.

Vog dodae da tako vrtoglavo visoka cena maske i njena popularnost postavljaju pitanje da li maske za lice treba da budu moderne. Neki brendovi, poput J.Crew, predstavili su maske koje izgledaju trendi, a istovremenu su funkcionalne, dok pojedini modni brendovi, poput Kirstijana Sirijana, prave maske i doniraju ih zdravstvenim radnicima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (0)
Dodaj komentar