Vojnička disciplina: kućni red na Sajmu za obolele od korona virusa (foto)

Prvih 10 pacijenata obolelih od korona virusa primljeno je danas u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu. Prijem pacijenata je počeo nešto posle 13 sati, a pacijenti su dovezeni ambulantnim kolima, uz pratnju policije.

Svi oni imaju i kućni red kog bi trebalo da se pridržavaju i koji počinje u 6 sati ujutru buđenjem i ustajanjem, saznaje Telegraf.rs. Od 7.30 do 8 sati pacijenti mogu da održavaju ličnu higijenu, a potom im se, od 8 do 9 sati, servira doručak. Naredna dva sata, do 11 sati, predviđeno je za lekarske preglede i terapije.

U isto to vreme, dakle od 9 do 11 sati predviđeno je i čišćenje i dezinfekcija prostorija u hali. Od 9 do 12 predviđene su slobodne aktivnosti (čitanje i slično). Pre ručka, predviđenog u terminu od 13.30 do 14.30, predviđeno je i vreme posvećeno održavanju lične higijene od 12 do 13.30.

Posle ručka sledi još jedna doktorska vizita, pa slobodne aktivnosti. Vreme određeno za održavanje lične higijene predviđeno je i od 18 do 19 časova. A večera je od 19 do 20 časova. Sledi slobodno vreme i noćni odmor koji počinje od 22 časa i traje do 6 ujutru.

Na sajmu u Beogradu biće zbrinuti zaraženi pacijenti koji imaju blagu kliničku sliku, dok će oni za komplikacijama ili izraženom kliničkom slikom biti lečeni u bolnicama.

Prostor za boravak zaraženih obezbeđen je u halama 1, 3, 4 i 5. Vojska Srbije je dopremila oko 3.000 kreveta i ormarića, prostor između kreveta je ograđen paravanima, a na galerijama hala biće lekarske ordinacije sa rendgen aparatima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Beogradski sajamkorona virus
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Boban

    Ne radi se tu o maltretiranju. Pa i u bolnici kad si imaš kućni red, buđenje, terapije, vizitu, odmor. Ni u pravoj bolnici ne vileniš po hodnicima ako ti se hoće. Kako mislite da održite red tamo gde je skoncentrisan veliki broj ljudi na ograničenom prostoru. Zaista bih voleo da sve kritičare i pljuvače vidim kao organizatore u nekoj vanrednoj i kritičnoj situaciji. Većina vad koji stalno nešto mudrujete ne zna ni značenje reči logistika. Pola ovih mera ne bi ni bila potrebna samo da smi mi malo disciplinovaniji.

  • Milan

    A ako nećeš to da poštuješ, šta? Ribaš WC i dobiješ vanredno požarstvo? Jeli vam to smislio dezerter sa šiljatim ušima?

  • Mita

    Jel ovo bolnica ili Goli otok?

  • Milan

    Čekaj jer će da maltretiraju bolesne ljude???!!!