„Za vikend nove mere“

Ana Brnabić, premijerka Srbije, izjavila je danas da će, u sklopu mera protiv širenja korona virusa, insistirati da se svi koncerti otkažu, a da će gotovo sigurno biti novih mera za vikend.
Brnabićeva je povodom eventualnih novih mera za suzbijanje epidemije kovida 19 rekla da joj je najpre neverovatno i da je začuđena time da se u ovom teškom trenutku organizuju koncerti u Beogradu.

„Mi ćemo razgovarati sa predstavnicima Grada Beograda da vidimo kako se to desilo i insistiraćemo da se svi koncerti otkažu. To je suprotno svim pravilima i merama i tražićemo da se organizatori kazne. To nije pozorišna predstava ili neki kulturni događaj“, navela je Brnabićeva.
Kada je reč o pogoršanju epidemiološke situacije, premijerka je kazala da vakcinacija pomaže da ne bude još gora, ali da će gotovo sigurno biti novih mera za vikend.

Ne razmišljamo o obaveznoj vakcinaciji
Premijerka je izjavila danas u Inđiji da se ne razmišlja o uvođenju obaveze vakcinacije i da bi to bilo suprotno svim standardima ljudskih prava.

„Vakcinacija je veoma važna, ali ne možemo da je učinimo obaveznom jer ima kategorija stanovništva koje ne mogu da prime vakcinu i o tome mogu da govore lekari. Ali svi mi koji možemo da je primimo, građanska nam je dužnost da to učinimo jer time štitimo i te ljude koji ne mogu“, kazala je Brnabićeva, preneo je Tanjug.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

koronavirusmere
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • bambi

    Vlada Republike Srbije je devalvirala u ocima gradjana u onom trenutku kada je izjavljeno da protiv kockarnica, kladionice, kafica, diskoteka, splavova nije moguce preduzeti nikakve mere. Time je nasa drzava stavljena na listu sa drzavama Kolumbijom, Venecualenom, Hondurasom, Nikaragvom, Afganistanom, Severnom Korejom, Albanijiom, Moldavijom, …