Zbog izjave Merkelove o koroni zanemela cela sala (foto)

Nemačka kancelarka Angela Merkel procenila je da bi između 60 i 70 odsto nemačke populacije moglo da se zarazi koronavirusom u nekom trenutku.

Merkel je ovu zastrašujuću prognozu saopštila tokom obraćanja u Parlamentu, a mediji prenose da je cela sala u trenutku zanemela.

Ona je dodala i da bi, u zavisnosti od toga kako se zaraza bude širila, moglo da dođe do dodatnih otkazivanja događaja i okupljanja u Nemačkoj. Postoji i mogućnost odlaganja parlamentarnog protokola. Međutim, Bild piše da Merkel nije pozvala na sprovođenje konkrenih mera za suzbijanje zaraze, i samo je predstavila sa čime bi nacija mogla da se suoči u budućnosti.

Mračna predviđanja nemačke kancelarke potvrdio je i ministarz zdravlja Jens Span, koji kaže da je scanario u kojem će biti zaraženo od 60 do 70 odsto stanovnika Nemačke – oko 58 milional judi – realan, u slučaju da se ne otkrije vakcina. On dodaje da bi, u tom slučaju, preko 80 odsto zaraženih uspelo da se izleži bez ikakvih težih simptoma.

Nemačka za sada ima preko 1.400 potvrđenih COVID-19 slučajeva, a umrlo je dvoje ljudi.

(Ljubica Krstić, nova.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

korona virus
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • bambi

    Sustina i Korona virusa, i pticijeg gripa i svinjskog gripa i ludih krava i antraksa itd. je da pojedine drzave kao sto je UK ili posebno Nemacka najzad imaju puni legitimitet da promene imigracionu politiku. Svima nama je jasno da se UK bori za demokratiju u svetu ali da ipak ne zeli da vidi azijate, afrikance i balkance. Za Nemacku je bespredmento pricati narocito ako se situacija promatra kroz prizmo drugog svetskog rata.

  • Realista

    Mora se napraviti mesta za sve izbeglice… Bilo bi mi cudno da mi (Teritorija Srbije) ne upadnemo kao sporedno (finalno) resenje mnogih glavobolja…

  • Anonimni

    Ukoliko se ne pronadje vakcina..dakle.u tom rmu lezi zec. Nikako nije mogla da dobije takav statisticki podatak medicinara i naucnika..Bankari i ekonomisti sklapaju ovakve paktove i studije