Efikasnije od teretane a prosto ko pasulj

Ustati iz kreveta i vežbati ili ostati u krevetu još jedan sat je večita dilema. Radije biste da se odmorite, ali vas sa druge strane grize savest što ne vežbate.

Više sna moglo bi vam pomoći u mršavljenju i stvaranju mišića, smatra stručnjak za spavanje Gaj Medovs.

Nema sumnje da postoji veza između nedostatka sna i povećanog udela telesnih masnoća, kaže doktor.

„Spavanje manje od sedam do osam sati tokom noći se povezuje sa viškom telesne težine. Istraživanja su pokazala da osobe koje u proseku spavaju šest sati tokom noći, imaju 27 odsto veće šanse da će imati problem sa gojaznošću. Kod onih koji u proseku spavaju pet sati tokom noći, taj rizik je povećan za čak 73 odsto“, rekao je dr Medovs.

Nedostatak sna može da pruzrokuje gojaznost jer bez adekvatnog odmora hormoni sitosti i gladi, leptin i grelin, su van kontrole. To može biti okidač za žudnju, posebno za slatkišima.

Ako želite da budete zdravi i fit, spavanje bi trebalo da vam bude prioritet, dodao je doktor.

Medovs preporučuje da uvek u krevet idete u isto vreme, spavate barem sedam do osam sati tokom noći, da uklonite sve uređaje poput televizora i mobilnih telefona iz svoje spavaće sobe.

Posebno je važno da na spavanje ne idete pod stresom. Opustite se pre svakog odlaska u krevet. Izbegavajte spavanje u pretoplim sobama, niže temperature su bolje za kvalitetan san i svakako se nećete buditi otečeni.

(Cosmopolitan , N1)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

mrsavljenjemišićiteretana
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • VIKTOR

    Ako hocete da imate miran okrepljujuci san,postoji samo jedan „lek“,ali „lek“ koji je vrlo prijatan,i koji okrepljuje celo telo i duh svake osobe,koja ga primenjuje.Dakle,svako vece kada legnete u krevet,obavezno „odradite“ jedan kratak ali snazan,seksualni snosaj,sa obaveznim orgazmom.! Zaspacete kao beba.Imacete divne snove i lepo budjenje sutra dan.Ako zelite da da vam i ceo sutrasnji dan,bude kao da ste u raju,onda ujutru pre ustajanja,opet kratak snazan seks,sa obaveznim orgazmom.!