Rešite se velikog problema: Napravite sami prirodni sprej protiv gljivica na nogama

Ponekad je neugodan miris stopala znak da imate probleme sa gljivicama. Atletsko stopalo, gljivice na noktima, nogama ili prstima, lišajevi, kandida… mogu se sprečiti i na prirodan način.

Postoji mnogo prirodnih preparata koji mogu da pomognu u rešavanju problema sa gljivicama, kao što su domaći kućni lek za svrab i antifungalni prah, i možete ih napraviti sami, prenosi RTS.

Za početak, kako savetuje dr Džoš Eks, isprobajte prirodni „uradi sam“ antifungalni sprej sa jabukovim sirćetom.

Pravljenje ovog spreja protiv gljivica ne može biti lakše, jer jednostavno treba da kombinujete sastojke u staklenu bocu sa raspršivačem i dobro ih promešate.

Ključ je u nabavci ovih sastojaka koji leče kožu, uključujući gel aloe vere, jabukovo sirće i hamamelis. Ovo poslednje uključuje tanine koji ekstrakt hamamelisa čine prirodnim odstranjivačem viška masnoće sa kože.

U međuvremenu, jabukovo sirće sadrži probiotike i vrstu kiseline koja podstiče rast probiotika koji može pomoći u ubijanju kandide.

Slično tome, dobri sastojci su i tri vrste esencijalnih ulja – lavande, peperminta i kamilice, koja se mogu boriti protiv gljivica i umiriti kožu zajedno sa dva odlična noseća ulja, maslinovim uljem ili uljem jojobe.

Kada se svi ovi sastojci pomešaju, držite sprej protiv gljivica u frižideru kako biste obezbedili osećaj hlađenja nakon upotrebe. Kada ste spremni za upotrebu, jednostavno prskajte na zahvaćeno područje i ostavite da se osuši na vazduhu.

Nanesite dva do tri puta dnevno nekoliko dana ili dok simptomi ne nestanu. Ako osetite bilo kakvu iritaciju, prestanite sa upotrebom ili dodatno razblažite preparat maslinovim uljem i aloe verom i pokušajte ponovo.

Gljivični problemi su uobičajeni, ali ne morate uvek da jurite u apoteku po lekove bez recepta. Umesto toga, probajte ovaj prirodni „uradi sam“ antifungalni sprej sa jabukovim sirćetom.

Priprema prirodnog spreja protiv gljivica

60 mililitara čistog gela aloe vere

30 mililitara jojobinog ulja

15 mililitara maslinovog ulja

15 mililitara jabukovog sirćeta

10 kapi esencijalnog ulja lavande

2 kapi esencijalnog ulja peperminta (opciono)

10 kapi ulja kamilice

15 grama hamamelisa

Kombinujte sve sastojke u staklenu bocu (najbolje od tamnog stakla) sa raspršivačem odgovarajuće veličine i dobro promešati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gljivicenogepreparat
Komentari (0)
Dodaj komentar