Trikovi kojima ćete se zauvek rešiti neprijatnih mirisa iz obuće

Letnje znojenje je posebno nezgodno ako nosite patike ili drugu zatvorenu obuću bez čarapa. Ali, tom problemu se može doskočiti ako se prati nekoliko jednostavnih trikova zahvaljujući kojima će noge ostati suve i mirisne.

Neugodan miris nogu uzrokuju bakterije na nogama pa najpre treba pažljivo oprati stopala pre nego što obujete letnje patike. Pobrinite se da dobro osušite deo između prstiju, budući da se tamo stvara najviše bakterija.

Puder za noge će vam omogućiti da su vam stopala suva i nakon više sati nošenja obuće.

Nemojte nositi iste patike ili baletanke svaki dan. Menjajte obuću kako biste joj dali dovoljno vremena da se izvetri.

U patike ili baletanke iz kojih dolazi neugodan miris stavite komad aluminijske folije u koju ste umotali mlevenu kafu. Možete staviti i vrećicu čaja ili koru od narandže, koje će takođe upiti neugodne mirise.

Unutrašnjost patike, cipele ili baletanke povremeno treba prebrisati krpicom namočenom u alkohol. Ovako ćete ubiti bakterije odgovorne za širenje neugodnih mirisa. Deluje i sredstvo za dezinfekciju ruku. Samo ga treba naneti na papirnatu maramicu i prebrisati unutrašnjost patike. Već nakon minuta, obuća će vam biti suva i bez mirisa.

Ako želite da vam obuća uvek bude mirišljava, dobar trik je da u cipelama, dok su vam u ormaru, držati po jednu mirisnu maramicu namenjenu za mašinu za sušenje veša. One će upiti višak vlage i sprečiti neugodne mirise.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

smradobuća
Komentari (0)
Dodaj komentar