Uzbuna: Telo vam šalje ove signale kad ste pod STRESOM

Gotovo da nema osobe koja danas ne doživljava stres, kod kuće ili na poslu, a često niste ni svesni u kojoj meri organizam trpi zbog toga. Kada stresne situacije sustižu jedna drugu, posledice su neminovne. Vaše telo šalje znakove za uzbunu – prepoznajte ih na vreme.

Nesanica i loši snovi
Ako se skoro svake noći budite uplašeni i uznemireni, postoji velika šansa da ste pod stresom. Upravo je stres među najčešćim uzrocima loših snova i košmara.
Još jedan problem sa spavanjem može da bude znak da ste pod stresom – to je nesanica. Iako ste umorni, samo se prevrćete i ne možete da spavate. Stalno razmišljate o svojim brigama i problemima i ne možete da se opustite.

Zubi koji bole
Ako vas bole zubi kada se probudite, verovatno je ste noć proveli škrgućući zubima i stežući mišiće lica.

Češće se razboljevate
Ako vas češće hvata kijavica, bole vas mišići ili glava, sasvim je sigurno da vam telo poručuje da malo usporite. Slabljenje i pad imuniteta dolaze kao reakcija na stres.

Opada vam kosa
Svako jutro dok se češljate primećujete da je na vašem češlju sve više opale kose. Slično je i kada operete kosu. Prekomerno opadanje kose neretko dolazi kao jedan od znakova da ste izloženi stresu.

Svi ovi znakovi su signali da se ozbiljno pozabavite zdravljem i potražite pomoć lekara!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kosastreszubi
Komentari (0)
Dodaj komentar