10 promena koje trebate da uradite da očuvate zdravlje penisa

Priznali ili ne, muškarci puno vremena troše razmišljajući o svom penisu. Kakav je? Je li partnerka s njim srećna? Ali, pravo pitanje je kako svakodnevne navike utiču na muški polni organ.

Svaka odluka loša za zdravlje, može štetno uticati i na penis, erekciju, kvalitet sperme, a u najgorem slučaju, i prouzrokovati dugotrajnu erektilnu disfunkciju. Zato, treba paziti na celokupno zdravlje kako bi se očuvalo i zdravlje penisa.

1. Pušenje
Pre nego što zapalite cigaretu, stanite i razmislite – kako će to uticati na moj penis? Osim što uzrokuje rak pluća, srčane bolesti, bore, žute zube i tanji novčanik, pušenje šteti i penisu. Udisanje nikotina sužava krvne sudove, što znači manji protok krvi i u penisu, a to vodi ka slabašnoj erekciji.

Ali, ako ste strastveni pušač, nemojte odmah pasti u depresiju, spas postoji. Naučnici su dokazali da prestanak pušenja vodi dugotrajnijim erekcijama, a time i većoj sreći vas i partnerke.

2. Teško opijanje
Nemojte biti ljuti kada vam previše druženja s alkoholnim pićem skrati lepe trenutke s partnerkom. Preterana konzumacija alkohola povezuje se sa smanjenim protokom krvi u penisu i manjim seksualnim nagonom. Znači, ako želite živahniji seks, budite umereni.

3. Nezdrava hrana
Osim toga, nezdrava hrana smanjuje energiju u telu, povećava kilažu, dovodi do smetnji s cirkulacijom, vodi depresiji itd. Radije u jelovnik ubacite više voća i povrća, celovite žitarice i mahunarke.

4. Sedenje na kauču
Želite li više seksa, izvucite se iz kauča, ugasite televizor, sakrijte kompjuter sami od sebe, ne pogledavajte prema krevetu ili fotelji, već izađite iz kuće i prošetajte. Telesna neaktivnost je ‘ubica’ dobrog raspoloženja i zdravlja, a vodi i problemima s erekcijom.

Vežbanje, trčanje, šetnja, sport ili bilo koja druga aktivnost podstaći će cirkulaciju u telu, a dobra cirkulacija znači i dobar seks.

5. Prekomerna težina
Višak kilograma vodi puno većim problemima od same estetike i osećaja zadovoljstva. Masno tkivo ima veliku ulogu u proizvodnji hormona, a previše masti će umanjiti količinu testosterona, muškog hormona odgovornog za seksualni nagon. Pretilost vodi i dijabetesu, a ta bolest je prva stanica na putu do sigurne erektilne disfunkcije.

6. Stres
Mala količina stresa je dobra za ljude jer nas pokreće, ali previše stresa uništava svaki aspekt života – pa tako i seks. Zato, pronađite malo vremena za sebe i opustite se, pronađite hobi koji vas veseli ili probajte aktivnosti koje vam donose mir.

7. Neispavanost
Dok muškarac mirno spava, penis je sav u poslu – mora se pripremiti za sutrašnje napore. Tokom sna možete imati nekoliko erekcija u trajanju 25 do 35 minuta. To se događa zbog bolje prokrvljenosti i veće količine kiseonika tokom sna, a to je za penis kao trening u teretani.

Nedostatak sna može dovesti do problema s erekcijom. Idealno je spavati osam sati, piše Elite Daily.

8. Ignorisanje mentalnog zdravlja
Nije velika mudrost da pesimizam, teskoba i depresija ubijaju želju za životom, pa tako i seksom. Ako problem pustite da ide svojim tokom, to sigurno neće dobro završiti.

Radije porazgovarajte otvoreno s partnerom, prijateljem ili lekarom, i pomognite sami sebi da promenite negativne okolnosti.

9. Uzimajte D vitamin
Taj vitamin je nužan za više od 200 funkcija u telu i štiti od nekih oblika raka. Važan je i za pravilnu proizvodnju testosterona, a stručnjaci kažu da njegov manjak u telu vodi depresiji, smanjuje želju za seksom, snižava količinu testosterona i vodi problemima s erekcijom.

Vitamin D u telu se stvara i dok smo na suncu pa ga nemojte previše izbegavati.

10. Za kraj
Neka vam redovna briga o zdravlju, fizičkom i psihičkom, bude prioritet u životu jer ćete procvetati, ne samo seksualno, već u svim aspektima života, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

peniszdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar