5 glavnih krivaca za gomilanje sala na stomaku

Poznato je da je previše masnoće na području stomaka veoma opasno za zdravlje srca, a osim toga, mnogima je najgora noćna mora, jer ne izgleda nimalo privlačno.

Ukoliko ste pokušali sve, a salo sa stomaka nikako da spadne, možda pravite ove greške.

A ovo su najčešći razlozi zbog kojih se gojite:

1. Ne znate da se izborite sa stresom
Možda vam zvu​či kao laž, ali stres zaista uzrokuje gojenje. Sva ta anksioznost može da stvori višak kortizola, hormona koji podstiče organizam na „skladištenje“ masnoće. Pokušajte da uzmete pauzu od par minuta nakon sat vremena posla, usmerite se na disanje i opuštanje tela.

2. Jedete pogrešne namirnice
Ugljene hidrate ne treba potpuno izbaciti iz ishrane, ali ih treba svesti na minimum. Ukoliko imate salo na stomaku, jedite više proteina i vlakana koja se nalaze u povrću.

3. Pijete više alkohola nego što je dozvoljeno 
Sam po sebi, alkohol nema masnoća, ali njegovom apsorpcijom se usporava metabolizam, što ga čini velikim neprijateljem osoba koje pokušavaju da paze na svoju liniju.

4. Niste dovoljno fizički aktivni 
Salo sa stomaka se najefikasnije skida pravilnom ishranom, ali i vežbanje može značajno da pomogne. Uvedite kardio program, barem 2 puta nedeljno i primeti ćete kako kilogrami nestaju veoma brzo.

5. Ušli ste u period menopauze
Tokom menopauze ženama se usporava metabolizam. Masne naslage oko struka žena koje su ušle u menopauzu jeste odgovor tela na pad hormona estrogena. U menopauzi se događa da se skladištenje masnih naslaga sa bokova pomeri na područje struka. Međutim, nema potrebe da očajavate, ukoliko se pravilno hranite i uvedete fizičku aktivnost, salo sa ovog dela tela će nestati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gojaznostsalomasnoća
Komentari (0)
Dodaj komentar