Domaće pastile protiv bolova u grlu: Napravite sami tablete za upalu grla i kašalj

U sezoni prehlada pokazujemo vam kako da sami pripremite prirodne tablete za upalu grla, koje će ublažiti dosadan kašalj i umiriti upalu grla. Osim što su zdravstvena bomba, ovi bomboni su i odličnog ukusa.

Kako napraviti domaće pilule za upalu grla? Pravljenje domaćih pastila je kreativan i terapeutski proces. Eksperimentišite sa sastojcima i dozvolite da vam simfonija ukusa i lekovitih svojstava olakša sezonu upale grla. Vaše grlo će vam biti zahvalno, a vaši ukusni pupoljci će proslaviti divno putovanje u dobrobit, prenosi Citymagazine.si.

Domaće pilule za bol u grlu

Sastojci:

1 šolja šećera
pola šolje vode
1 kašika limunovog soka
1 kašika meda
pola kašičice mlevenog đumbira
četvrtina kašičice mlevenih karanfilića

Priprema:

U činiju stavite šolju šećera i pola šolje vode. Limun prepolovite i iz jedne polovine iscedite kašiku soka u činiju i dodajte kašiku meda.

Dodajte pola kašičice mlevenog đumbira i još jednu četvrtinu kašičice mlevenih karanfilića. Ako nemate mlevenih karanfilića, možete uzeti suvi karanfilić i samleti ih.

Stavite posudu na vatru i dobro promešajte sastojke. Kada počne da ključa, ponovo promešajte i smanjite vatru. Ostavite da lagano krčka 15 do 20 minuta, povremeno mešajući. Dok smesa ključa pripremite pleh i obložite ga papirom za pečenje.

Ostavite sastojke na stranu i ohladite ih. Smesa treba da bude gusta, tamna i sirupasta. Smesu sipajte kašikom u tepsiju tako što ćete kašikom zagrabiti malo smese i sipati u kalupe ili špricom.

Pazite da se ne opečete jer je smesa još uvek veoma vruća.

Nakon što napravite bombone, ostavite ih da se ohlade 20 minuta i pospite ih šećerom u prahu da se ne bi slepili. Zatim ih skinite sa papira i istresite u činiju da budu dobro prekrivene šećerom u prahu.

Sastojci za domaće pilule protiv bolova u grlu

Đumbir

Iskoristite moć đumbira, poznatog po svojim antiinflamatornim svojstvima i svojstvima koja jačaju imunitet. Narendajte kašiku svežeg đumbira i dodajte je u šolju vrele vode i ostavite da odstoji 10 minuta. Procedite tečnost i pomešajte sa medom. Sipajte smesu u kalupe i ostavite da se stegne.

Nana

Dobićete nalet svežine dodavanjem peperminta u svoje pastile. Potopite šaku svežih listova nane u kipuću vodu, a zatim procedite tečnost. Pomešajte infuziju mente sa medom i malo kokosovog ulja za umirujuću mešavinu. Sipajte smesu u kalupe i ostavite da se stegne. Ove pastile ne samo da će vam olakšati, već i osvežiti dah.

Kamilica

Prihvatite umirujuća svojstva kamilice da biste ublažili upalu grla. Natopite čaj od kamilice i pomešajte ga sa medom da biste stvorili nežan i umirujući eliksir. Sipajte smesu u kalupe i ostavite da se ohlade. Tablete sa kamilicom ne samo da će ublažiti iritaciju grla, već će doprineti i osećaju opšte opuštenosti.

Kurkuma

Kombinujte antiinflamatorna svojstva kurkume sa umirujućim svojstvima kokosa za jedinstveno iskustvo pastile. Pomešajte kurkumu u prahu sa kokosovim uljem i medom dok ne dobijete glatku pastu. Sipajte smesu u kalupe i ostavite da se stegne.

Kajenski biber

Za one koji se usude da začine stvari, napunite svoje pastile malo kajenskog bibera. Za vatrenu mešavinu pomešajte med, sok od limuna i prstohvat kajenskog bibera. Sipajte smesu u kalupe i ostavite da se ohlade.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bol u grlupastile
Komentari (0)
Dodaj komentar