Možda je ovo razlog: Može li nedostatak seksa prouzrokovati erektilnu disfunkciju?

Evropski naučnici izazvali su kontroverze još 2008. godine kada su objavili rezultate studije, navodno prve takve vrste, koja je pokazala da retki seksualni odnosi mogu dovesti do erektilne disfunkcije.

Ali mnogi urolozi ostaju skeptični. Studija je pet godina pratila 989 muškaraca u 50-im, 60-im i 70-im godinama.

Rezultati su pokazali da su muškarci koji su izjavili da imaju polne odnose manje od jednom sedmično imali dvostruko veću verovatnoću da će razviti erektilnu disfunkciju.

Istraživači su zaključili da što je seks ređi, to je veći rizik za erektilnu disfunkciju.

– Rezultat je pokazao da redovna seksualna aktivnost čuva potenciju na sličan način kao što telesna vežba održava funkcionalnu fizičku kondiciju – dodali su naučnici.

– U toku ​​Covid ograničenja, istraživanja pokazuju da se seksualna aktivnost smanjila, a seksualna disfunkcija povećala, što utiče na oko 43 odsto žena i 31 odsto muškaraca – kaže registrovana nutricionistkinja i osnivač Nourisheda, Melssa Snover.

– Dokazano je da seksualna aktivnost štiti od kognitivnih oštećenja, kardiovaskularnih bolesti i podržava imunitet – dodala je Melisa.

Većina muškaraca povremeno doživi erektilnu disfunkciju, jer to može biti prouzrokovano stresom, umorom, teskobom ili konzumiranjem previše alkohola piše Daily Star.

Ali ako se to kontinuirano događa, to bi mogao biti znak nekog zdravstvenog problema pa biste trebali da posetite svog lekara opšte prakse.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

EREKTILNA DISFUNKCIJAimpotencija
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Zglobni Skoč

    Nedostatak?Takav defekt mi se još nije desio.Ni ta navodna ograničenja me nisu ograničavala ni u kom smislu i ni na kom polju.To su bajke za malu decu, a više ni deca ne veruju u bajke.

  • Boki®

    Kada si u sedmoj deceniji nije ti baš do seksa svake nedelje a još ako imaš neku bolest ( bilo koju) onda je “ zabava te vrste“ na zadnjem mestu🧐 Zato do 60-tog rođendana budite redovni….☝️