Neverovatno koristan: Zašto treba da pijete čaj od crvenog luka?

Čaj od crvenog luka vam može pomoći u kontroli nivoa holesterola. To čini tako što podstiče proizvodnju dobrog holesterola i smanjuje loš holesterol u telu. Popijte šoljicu ili dve ovog napitka svaki dan za najbolje rezultate po vaše srce.

Čaj od crvenog luka takođe je vrlo koristan za dijabetičare. Njegova protivupalna i antioksidativna svojstva pomažu u smanjenju simptoma dijabetesa.

Crveni luk je takođe dobar izvor inulina, koji je koristan za zdravlje vaših creva. Redovno uzimanje čaja od luka očuvaće zdravlje creva i sprečiti tegobe poput probavnih smetnje, zatvora i nadutosti.

Jedna šoljica čaja od luka dnevno pomaže vam da bolje spavate. Luk sadrži L-triptofan, oblik aminokiseline, koji je prirodni sedativ. Ujedno pomaže u smanjenju nivoa stresa, što takođe poboljšava vaš san.

Kako se priprema čaj od crvenog luka?

Uzmite glavicu luka srednje veličine, isecite je na četiri dela i prelijte vodom – tri šoljice trebalo bi da bude dovoljno. Stavite da provri i kuvajte dok polovina tečnosti ne ispari. Procedite čaj, pustite da se malo ohladi i pijte dok je topao.

Čaj je prijatnog i blago slatkog ukusa, ali po želji možete dodati med ili još neku biljku: žalfiju, kamilicu, majčinu dušicu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čajcrveni luk
Komentari (0)
Dodaj komentar