Oslobodite se hemoroida zauvek: Najstariji ruski lek „preko noći“ rešava problem

Njihova pojava i neprijatne tegobe zavise od načina života, ishrane i mnogih drugih faktora

Verovali ili ne, ali krompir je jedna od najzastupljenijih namirnica u domaćinstvima širom sveta“ Pored toga sto je izrazito ukusan i može da se spremati na sto načine, krompir može poslužiti i kao lek.

Ruski narod veruje da svi koji su stariji od 40 godina svakog jutra pre doručka treba da naseckaju jedan srednje veliki sirovi krompir i pojedu ga kako bi sprečili arteosklerozu. Naravno, i pored ovog efekta u Rusiji se veruje da krompir može da izvlači još mnogo toga, pa čak i hemoroide!

Narodni lekovi iz davnina sa krompirom

U Rusiji su se čepići izrezani od svežih krompira, pa su se koristili isto kao i današnji „modernizovani“ čepići – i tako služili kao lek protiv hemoroida.

Pored sirovog, u narodnim receptima najviše se koristi sok sirovog krompira, i to tradicionalno za probavne tegobe: dispepsiju, koliku, gastritis, čirove na probavnim organima, bolesti jetre, kamena u žuči i zatvor kao i antacid.

Sirov sok od krompira i vruća voda od istog mogu da se stavljaju i na bolne delove tela kod gihta, reume i lumbaga, piše „Novi.ba“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hemoroidikrompirprirodni lekruski lektegobezdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar