Ovih 10 namirnica čiste organizam od nikotina

Svi smo i te kako svesni negativnog uticaja cigareta i nikotina na naš organizam

Ako ste prestali da pušite ili ste strastveni pušač, najbrži način da telo očistite od nikotina je uz pomoć ovih namirnica.

1. Spanać

Folna kiselina vrlo je važna za normalan rad i razvoj tela, ali isto tako pomaže telu da se reši nikotina. Velike količine folne kiseline nalaze se u špinatu.

2. Brokoli, karfiol i kupus

Ovo povrće izuzetno je zdravo. Osim što sadrži polifenole koji su se pokazali korisnima u smanjivanju raznih upala u probavnom traktu, takođe sadrži i antioksidanse koji čiste telo od brojnih toksina. Kuvajte ih što kraće kako biste sačuvali sve njihove nutritivne vrednosti.

3. Zeleni čaj i vitaminska voda

Pušenjem telo gubi potrebnu tečnost i organizam puno brže dolazi u stanje dehidracije. Ispijanje velike količine domaće vitaminske vode koju lako možete napraviti sami, kao i zelenog čaja prepunog antioksidanata ispirate nikotin iz tela.

4. Šargarepa

Nikotin unštava kožu i čini je beživotnom i suvom. Želite li se rešiti ove ružne nuspojave pušenja jedite što više šargarepe. Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tela. Šargarepu iscedite u sokovniku pomešanu sa jabukom i limunom ili je naribajte u salatu.

5. Kivi, limun i narandža

Osim vode, pušenje iz tela izbacuje i vitamine A,C i E koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakterija. Kako biste nadoknadili izgubljene vitamine posegnite za kivijem ili pak popijte čašu limunade.

Sok od narandže hidrira telo, pruža mu potrebne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. Iscedite dve naranže, dodajte malo vode i popijte između obroka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cigaretenikotinpušenje
Komentari (0)
Dodaj komentar