Raste svuda oko nas, a rešava problem NADIMANJA

Muči vas nadimanje? Ne znate kako da ga se već jednom rešite? Postoji jedna biljka koja će pomoći. Čaj od ove biljke svi smo pili, a možda nismo ni znali koliko je lekovit.

Sigurno vam se desilo da posle samo jednog parčeta pice osećate nadutost i imate neprijatan osećaj, napetosti. Jedan od razloga zašto se javlja nadutost upravo je zbog lošeg izbora hrane. Peciva i proizvodi od belog brašna su na vrhu liste namirnica koje nadimaju. Takođe nakon obroka, nemojte piti vodu, pogotovo ne hladnu, jer tako usporavate proces varenja.

Najbolje bi bilo sat vremena nakon jela da popijete čašu mlake vode, koja će dodatno zagrejati stomak i podstaći rad.

Nadimanje stomaka, grčevi i gasovi utiču na naše zdravlje i raspoloženje, čine da se osećamo neprijatno, a mnogi medikamenti pokazali su se kao neefikasni i rizični. Postoji više vrsta prirodnih lekova za regulisanje nadutosti stomaka, a naročito se preporučuje promena načina ishrane.

Istraživanja pokazuju da čaj od nane pomaže da se oslobodite grčeva u mišićima i tako smanjuje nadutost. Nana opušta mišiće i iz creva se oslobađa vazduh koji je bio zarobljen u stomaku i koji je stvarao bol.

Najbolji čaj od nane protiv nadimanja spremićete tako što u jednu šolju proključale vode sipate kašičicu suvih listova nane. Nana ili pepermint u sebi sadrži ulje mentola koje opušta mišiće, pa tako reaguje i na smanjenje nadutosti.

Takođe, kod problema sa nadimanjem preporučuje se spanać jer je bogat magnezijumom. Unos magnezijuma pomaže da se oslobodite viška tečnosti i vazduha iz tela i na taj način sprečava proces nadimanja.

Svakog dana popijte šoljicu čaja od nane – neka to postane vaš zdrav ritual.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

biljkačajnadimanjenadutost
Komentari (0)
Dodaj komentar