Bagerom uništili luksuzne automobile vredne milione (foto)

Filipinska carina bagerom je uništila skupe automobile koji su zaplijenjeni u poslednje dve godine.

Carinici su pred kamerama uništili 21 konfiskovan automobil ukupne vrednosti preko milion evra. Pod gusenicama bagera završili su luksuzni automobili poput McLarena 620R, Bentleyja i Porschea 911.

Uništeni su i nešto jeftiniji automobili poput Mercedesa SLK, Lotusa Elise i Hyundai Genesisa.

Crnu sudbinu nije izbeglo ni 14 Mitsubishijevih terenaca. Prema dostupnim informacijama, radi se o uvezenim vozilima koja su oduzeta od 2018. do 2020. godine. Oni su uništeni u skladu s predsedničkom direktivom prema kojoj krijumčarena vozila moraju da se unište.

Ovo nije prvi put da filipinska vlada nalaže uništavanje krijumčarenih vozila. Pre su tako uništeni pravi klasici poput BMW-a Z1 i Renaulta 5 Turbo, a bilo je tu i luksuznih automobila kao što su Lamborghini Gallardo, Maserati Quattroporte i Mercedes SL 55 AMG.

Pitanje koje mnogi postavljaju, uključujući same građane, jeste da li bi aukcijska prodaja tih vozila i donacija sredstva lokalnoj zajednici bila dovoljna poruka krijumčarima ili je uništavanje automobila bilo jedino rešenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilibageriunistavanjevozila
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • David

    jedan od dokaza za su pojedini proizvodi preterano precenjeni. Kad se u ovom slućaju uzme samo što je ostalo od automobila dobije se lim, plastika, guma, koža (sedišta), i još po nešto realno gleda se kao osnovna sirovina. A to što je neka budala bila zatvorena između 4 zida i „dizajnirala“ 10 tak godina i hoće to da naplati njegov problem između ostalog

  • bambi

    Sto nisu automobile podelili sirotinji da se voze? Ovi ko Ceda, sve dokaze da uniste.