BMW M3 u trostrukom izdanju

Ljubitelji BMW-ovih automobila malo dubljih džepova imaće zadovoljstvo i sreću da u sledećoj godini voze nove modele iz serije 2008 BMW M3 ovog poznatog proizvođača. Pri tom će moći da biraju između tri ponuđene varijante ovog automobila, koje su lepše, snažnije i atraktivnije nego ikada dosad.
Prvi model, koji će se pojaviti pod ovim imenom do kraja 2007. godine, jeste sportska kupe varijanta BMW-a M3. Nakon toga, za proleće 2008. godine najavljena je varijanta kabriolet vozila, dok će se ponuda na tržištu pod ovim BMW-ovim brendom završiti na jesen 2008. godine. Tada će se BMW M3 pojaviti u varijanti limuzine s četvoro vrata. Biće to prvi model BMW-a M3 u toj varijanti posle 13 godina. Limuzina ove serije proizvođena je još u periodu od 1994. do 1998. godine kao model E36, pa je proizvođač doneo pravu odluku da taj model redizajnira i vrati na tržište.
Po dizajnu novi model se ne razlikuje mnogo od prethodnika. Prisutni su svi karakteristični detalji ove serije, kao što su lukovi iznad točkova, prednji odbojnici i četiri izduvne cevi. Najveći napredak u dizajnu je ponuda limuzine s četvoro vrata, vrlo slične modelu iz 1995. godine. Mnogo veće razlike ostvarene su u motoru i njegovim ukupnim performansama. Dok je model iz 1995. godine bio zasnovan na šestocilindričnom motoru zapremine tri litra i dostizao 286 konjskih snaga, nova generacija može se zaista pohvaliti znatnim poboljšanjem.
Svi najavljeni modeli bazirani su na snažnijem agregatu V8 sa zapreminom 4 litra i 420 konjskih snaga (više od 100 konjskih snaga po jednom litru). On dostiže maksimalnu brzinu od 250 km/h. U odnosu na prethodne modele ove serije znatno je startniji – za 4,8 sekundi dostiže brzinu od 100 km/h, dok je prethodnicima za to bilo potrebno šest sekundi. Sve te karakteristike ukazuju na jedan od najpoželjnijih modela ove kategorije koji će se pojaviti u 2008. godini, a koji će biti ponuđen u tri varijante kako bi zadovoljio sve ukuse i zahteve kupaca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilbmwm3nemačka
Komentari (0)
Dodaj komentar