„Kraljevski“ kabriolet

U leto 2007. godine svetskim drumovima juriće novi Rolls Roys kabriolet pod nazivom Phantom Drophead Coupe. S obzirom na najavljenu cenu od preko 400.000 dolara, u njemu će se definitivno naći elita iz visokih i bogatih krugova. Mi, obični smrtnici, možemo se pozabaviti gledanjem atraktivnih slika i raspredati priče o karakteristikama i luksuzu njegovog vrhunskog dizajna i kvaliteta.
Phantom Drophead Coupe pojavljuje se kao drugi novi model Rolls Roys-a otkad se (1998. godine) on nalazi u vlasništvu BMW-a. Koncept kabriolet vozila (100EX), kao verzije već postojeće limuzine Phantom, Rolls Roys je predstavio 2004. godine na proslavi stogodišnjice svog postojanja. Prototip je prikazan na sajmu u Ženevi. Zatim se pristupilo razvoju serijskog modela i u jesen 2005. najavljena je njegova pojava na tržištu upravo u 2007. godini. Priča se zatim nastavlja premijernim prikazivanjem tog modela na sajmu u Detroitu januara 2007.
Ovaj primerak luksuza i vrhunskog stila nastao je u poznatom dizajnerskom odeljenju Rolls Roys-a, na čijem se čelu nalazi Ijan Kameron (Ian Cameron). U odnosu na limuzinu Phantom on je 25 cm kraći, ima dvoja vrata i četiri sedišta. Međutim, njegovo dizajniranje nije se svelo na prosto odsecanje krova, već je čitava linija pretrpela promene kako bi se prilagodila novom tipu automobila i novim zahtevima. Pri tom, svakako, nije napušten prepoznatljiv stil Rolls Roys-ovog dizajna.
Phantom kabriolet proizvodi se u devet originalnih boja – tri nijanse plave, beloj, srebrnoj, žutoj, crvenoj i crnoj. Zanimljivo je da je figura na prednjoj strani, koja predstavlja prepoznatljiv simbol najpoznatijeg brenda u svetu automobilizma, pretrpela male izmene kako bi se prilagodila novom dizajnu. Spirit of Extazy je kod ovog modela napravljen od nerđajućeg čelika u srebrnoj i zlatnoj varijanti boja. Sve to čini impresivnom sliku novog Rolls Roys-ovog kabrioleta.
Po impresivnosti nimalo ne zaostaje ni njegova unutrašnjost, dizajnirana u stilu luksuznih jahti iz tridesetih godina prošlog veka (američka jahta Cup J-class ukotvljena u Sautemptonu). U unutrašnjosti svakako treba pomenuti audio sistem koji sa 15 zvučnika daje stereo efekat izuzetnog kvaliteta. U pogledu mehanike koristi motor V12 sa 6,75 l, ima 453 konjskih snaga, maksimalna brzina mu je 240 km/h, a ubrzanje obezbeđuje dostizanje brzine od 100 km/h za 5,7 sekundi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobilifantomkabrioletrols rojs
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Danilo Đorđević

    Napravili ste odličan članak. Treba malo više da ga reklamirate na ovom sajtu. Preporučujem vam samo da izložite još nekoliko slika koje ce bolje istaći sam automobil. P. S. Bilo bi lepo sada da ga ja posedujem pa da vam dam neke pojedinosti o njemu i šansu da ga malo više slikate.