Novosti iz Mitsubishi-ja

Pod nazivom Project Global japanski proizvođač automobila Mitsubishi razvija potpuno nov koncept automobila koji će biti prikazivani u narednih nekoliko godina. Ulaganje u razvoj ovog koncepta svakako je višemilionsko, a nekoliko prvih modela biće prikazano do kraja ove godine i početkom sledeće.
Project Global platforma uključiće potpuno novu Lancer familiju, drugu generaciju Outlander-a, nedavno prikazanu i vrlo uspešnu seriju Delica D.5 minivan (SUV) i druga vozila. Premijerno prikazivanje nekih modela očekuje se na Sajmu automobila u Frankfurtu u septembru ove godine, a zatim na manifestaciji iste vrste u Tokiju. Među novim modelima nalaze se Mitsubishi EVO X 2008 (koji je publika već imala prilike da upozna), Lancer Sport Sedan i Lancer Sportback. Dizajn Mitsubishi-jevih automobila uglavnom se za čitavo svetsko tržište kreira u Motors European Design studiju u Treburu blizu Frankfurta.
Nekoliko reči o karakteristikama ovih automobila sigurno neće biti na odmet, s obzirom na to da se radi o zaista zanimljivim modelima. Zbog cene niže od brendova kao što su BMW i Mercedes, ovi modeli su široj populaciji vrlo atraktivni i mnogo realniji. U skladu sa strategijom Project Global, oni se odlikuju ekonomičnošću, fleksibilnošću i optimalnom kombinacijom dizajna, tehničkih rešenja i udobnosti. Lancer Sportback model je među njima verovatno najatraktivniji, a napravljen je u skladu s konceptom koji se prvi put pojavio pre dve godine. Najnovija varijanta ovog koncepta unapređena je u mehanici i dizajnu, mada se na Internet sajtovima uglavnom mogu naći fotografije ovog modela, dok su tehnički podaci izostavljeni.
Mnogo više podataka ponuđeno je za Lancer Sport Sedan. Njegove dimenzije su 4,57 x 1,76 metara. Zasnovan je na benzinskom motoru 1,5l sa 109 konjskih snaga (kao osnovnom varijantom motora). Pored ove, ponuđene su još dve varijante – 1,8l sa 144 ks i 2.0l Turbo Mivec za model nazvan Lancer Evolution. U ponudi se nalazi i dizel varijanta motora sa VolksWagen-ovim TDI PD sa 140 ks. Ovi motori ponuđeni su s različitim menjačima – petostepenim, šestostepenim, CVT menjačem ili automatskim menjačima (takođe petostepenim ili šestostepenim). Sve ove varijante naći će se u prodaji do kraja 2007. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobililancermitsubishioutlanderproject global
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Marko M

    Lanser Evolution je jedan od najboljih kultnih automobila na svetu. Kako bih ga rado posedovao, mmm…