Renault Clio: novi izgled sa Salona automobila u Ženevi

Redizajnirani Renault Clio, koji je zvaničnu premijeru imao na Salonu automobila u Ženevi, otvara još jedno poglavlje u priči koja je počela 1990. godine i čiji uspeh nikada nije prestajao. Polivalentan i homogen, novi Renault Clio ima sve dokazane kvalitete prethodne, treće generacije, koji su mu 2006. obezbedili titulu "Automobil godine u Evropi". To su prostranost, sigurnost, udobnost, ponašanje na putu, uz visok kvalitet proizvodnje, koja ga čini jednim od najpouzdanijih u pripadajućem segmentu.
Ova kompaktna Renault-ova berlina ističe se obnovljenim dizajnom i dinamičnim vizuelnim karakteristikama preuzetim od prednjeg kraja novog Renault Megane-a. Solidno postavljen na tlo, ima izduženiju figuru sa svetlima koja se nastavljaju do otvora za vazduh. Živahan karakter prednjih branika odlikuje se velikim ulazom za vazduh u donjem delu. Dizajn zadnjih svetala nastavlja kockastu liniju. Redizajnirani Clio izgleda još dinamičnije zbog pročišćenog središnjeg dela zadnjeg branika. Svetla za vožnju unazad i svetla za maglu nalaze se u donjim uglovima branika.
U unutrašnjosti su osećaj udobnosti i vidljivog kvaliteta uticali na izgled novog ambijenta i harmonije. Carminat TomTom, prva integrisana GPS navigacija, u novom Clio-u je dostupna kao opcija, a svojom cenom će svakako biti prihvatljiva većem broju kupaca. Ima veliki ekran u boji (14,7 cm), pouzdano navođenje s informacijama o saobraćaju, ograničenjima brzine i upozorenjima o radarima, a u ponudi je za manje od 500 evra.
Kao i kod drugih modela Renault-a, od sada je u ponudi i verzija GT novog Clia. Sportska varijanta ima ekskluzivnu boju, malteškoplavu. Agresivniji prednji kraj otkriva crnu rešetku hladnjaka, dok obloge praga naglašavaju dinamički kvalitet posebnog sistema vešanja. Sportsku crtu zadnjem kraju automobila daje auspuh s dve izduvne cevi i spojlerom. U unutrašnjosti pažnju privlače sportski detalji, kao što su pedale od aluminijuma, sedišta s boljim bočnim ojačanjima i oznakom GT na prednjim sedištima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

automobiliclionovitetireno
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Milan Sojić

    Novi Clio – odličan 5. Ja imam Clio III Rip Curl, takođe odličan.