Vozač žrtvovao skupoceni auto kako bi sprečio tragediju, Tesla ga nagradila (foto)

Nemac koji je hrabro i nesebično pomogao vozaču koji se onesvestio u vožnji i pritom oštetio svoj skupoceni automobil Tesla Model S, biće nagrađen besplatnim popravkom. Objavio je to na Tviteru niko drugi nego šef Tesle Elon Musk, koji je pohvalio vozačev podvig.

Manfred Kik (41) vozio se autoputem u blizini Minhena, kada je ugledao Folksvagen Pasat kako krivuda putem, čak povremeno udarajući u ogradu. Dovezao se pokraj auta i primetio kako je vozač Pasata u nesvesti.

– Vozač je bio nagnut i visio je nepokretno u pojasu. Glava i ruke su mu visile – rekao je Kik, a prenose tamošnji mediji.

Kik je u vožnji nazvao vatrogasce, a potom se dovezao ispred Pasata i lagano kočio dok se oba auta nisu zaustavila. Ušao je kroz putnička vrata i pomogao 47-godišnjem vozaču.

– Osećao sam njegov puls, a zatim sam ga stavio u ležeći položaj, tako da mu je pena izlazila na usta – rekao je Kik.

Uskoro su i drugi vozači koji su se zaustavili pripomogli onesvešćenom vozaču, koji je verovatno doživeo moždani udar. Policija je izvestila kako je zdravstveno stanje vozača stabilno.

Kik je nesebično sprečio potencijalnu tragediju, a njegovo delo pohvalio je Elon Musk.

– Čestitke vlasniku Tesle koji je žrtvovao štetu na sopstvenom autu kako bi zaustavio auto sa onesvešćenim vozačem – napisao je Musk na Tviteru, dodajući da će Tesla pokriti sve troškove popravke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

folksvagenherojtesla
Komentari (0)
Dodaj komentar