„Misteriozna bolest uzela nam je četvoro dece, sad će i peto“

Mark i Džejmi Polok iz Severne Irske sahranili su sina i tri ćerke zbog bolesti koju ni jedan doktor ne može da dijagnostifikuje. Ćerka Čejsi takođe je obolela od nepoznatog oboljenja i ima još par dana života.

Jedino što skrhani roditelji žele u ovom trenutku je da u njenim poslednjim danima pruže Lejsi sve što je ikada želela kako bi srećna napustila ovaj svet.

Porodica je već izgubila četvoro dece uzrasta između devet nedelja i 13 godina zbog bolesti koju niko ne može otkriti. Lejsi ima još četvoro braće koji, srećom, ne pate od misterioznog stanja.

– U nedelju nam je doktor rekao da Lacey ima još samo nedelju dana života. Rođena je sa istim poremećajem kao i njene tri sestre i brat, ali on nikada nije dijagnostifikovan. Sva ispitivanja gena su normalna – izjavila je devojčicina majka Džejmi.

Porodica je prvo dete, sina Džordana, izgubila 2001., kada je dečak imao samo 11 meseci, kćer Džejmi-Li u njenoj 13. godini života, Eli u 2011. u 6. godini, a Leksi je preminula 2012. godine i bila je stara samo devet meseci.

– Deca nisu mogla hodati ni pričati, teško su disala i jela. Lejsi je pola svog života provela u bolnici. Trenutno je na aparatima i pod lekovima, ali nas i dalje čuje pa ponekad zna i da se osmehne – ispričala je majka.

Porodica trenutno pokušava da ispuni sve želje svoje ćerke, a lokalni stanovnici pomažu u njihovim namerama.

– Juče nam je došla maskota Pepe Prase i ekipa Belfast Giantsa. Nismo mogli dobiti Ed Širana, ali je doktor iz bolnice u kojoj se prethodno lečila došao s gitarom u bolnicu i ona je odmah otvorila oči kad je počeo da peva. Medicinske sestre nisu mogle da poveruju – rekla je majka Džejmi na kraju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bolestsmrt dečaka
Komentari (0)
Dodaj komentar