Zajednička proslava rođendana oba deteta

Nekada se potrefi da dvoje vaše dece imaju rođendan istog ili skoro istog dana, i dok su još mali (a slični su po godinama), vama je zgodnije da im pravite zajedničku proslavu. Samo, tu se postavlja pitanje poklona i šta tačno reći gostima.
Na primer, imate dva sinčića, jedan je dve godine stariji od drugog. Ovom mlađem, barem dok su još malecki, praktično ništa nije neophodno kao rođendanski poklon – odeću i igračke i još mnogo toga „nasledio“ je od starijeg brata. Da li gostima reći da donesu jedan ili dva poklona? Treba li im išta reći u vezi s poklonima – nije da baš možete da naređujete ljudima šta da vam donesu? I kako se uopšte postaviti u toj stvari?
Ne bi bilo pristojno gostima govoriti koliko poklona da donesu, ni šta da daju. A sasvim sigurno ne bi trebalo nijednom od mališana uskratiti rođendanske poklone, makar mu ništa u tom trenutku ne bilo neophodno. Ljubav i pažnja su mu sigurno potrebni – a koliko bi se voljeno osećao jednom kad postane dovoljno veliki da shvati da je njegova mama odredila da stariji brat dobije poklone za rođendan, a on ne?
Elegantno rešenje prilikom zajedničke proslave rođendana vaše dece bilo bi sledeće, bez obzira na njihov uzrast. Prijateljima mlađeg deteta pošaljete pozivnicu ili ih pozovete na rođendan mlađeg, a prijateljima starijeg pošaljete pozivnicu ili ih pozovete na rođendan starijeg (ili poziv uputite preko njihovih roditelja). Tako će svako doneti poklon za svog prijatelja i, moguće, tek na proslavi otkriti da su zapravo dva slavlja u toku. A oni koji znaju da je rođendan obojici i dolaze na to kao na zajedničku proslavu (to uglavnom bude rodbina i porodični prijatelji) ionako će se najverovatnije sami setiti da donesu poklone za oba mališana.
I oba mališana će se lepo zabaviti, i uživati u poklonima koje su dobili, a ni prema zvanicama se nećete poneti neučtivo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

decaproslavarodjendanzene
Komentari (0)
Dodaj komentar