Biti tajna ljubavnica

Kaže se da je tuđe slađe, i ima žena koje vole da budu s tuđim muškarcima, baš kao što ima i muškaraca koji ne mogu da odole ideji da budu s tuđom ženom. Samo, biti nečija tajna ljubavnica (ili tajni ljubavnik) retko donese istinsku sreću.

Nisu sve žene koje budu s tuđim muškarcem one kojima je baš zanimljivo i neka vrsta sporta da otimaju tuđe, i da još preziru supruge zbog toga („Ko joj je kriv kad nije umela da ga sačuva!“). Neke se i iskreno zaljube u oženjenog i ne mogu ili ne žele da odole tom osećanju. A on najčešće bude neko ko je već neko vreme u braku, neretko se tu radi i o krizi srednjih godina, pa mu laska što se dopao privlačnoj ženi – dotad već podrazumeva da se dopada svojoj partnerki, i to mu više nije toliko uzbudljivo. I, naravno, i za preljubnika i za ljubavnicu tu je draž zabranjenog.

Samo, šta ima žena (ljubavnica) od toga? Nekada će i godine posvetiti tom muškarcu – koji nikada neće biti samo njen. Možda će on da priča o razvodu, ali u najvećem broju slučajeva neće stvarno napustiti suprugu, naročito ne ako ima i decu s njom, nego samo želi malo uzbuđenja sa strane, potvrdu da je i dalje poželjan i privlačan. A njoj vreme prolazi, vreme koje je mogla da provede s nekim ko bi bio samo njen.

Dešava se i da žena na početku takve veze smatra da joj to baš odgovara, nikada neće imati odgovornosti supruge, a imaće uvek sređenog i raspoloženog ljubavnika – jer s njom ide u provod, supruga je ta s kojom će podeliti loše trenutke. Međutim, kako vreme prolazi, uglavnom shvati da se ne oseća ispunjeno, jer će on ipak sve bitne praznike slaviti s porodicom, s njom će možda ići na neka kraća putovanja ali će na zimovanja i letovanja ići s porodicom, emotivno bitna slavlja imaće s porodicom, i sve što je emotivno bitno, ne samo slavlja i putovanja, imaće s porodicom… Nije prijatno kada ste nekom zabava i hrana za ego – u početku može da bude laskavo što ste s tuđim, što ste uspele da ga odvučete od porodice, ali kasnije postane frustrirajuće. Tada dolazi i želja da se odnos produbi, ali do toga, makar se on i kleo da će se razvesti, najčešće ne dolazi. A vreme, kao što smo rekli, prolazi.

Šta učiniti? Najbolje je i ne biti s tuđim. Može se desiti da se zaljubite u oženjenog, ali bi trebalo suzdržati se od pokušaja da ostvarite vezu – pored toga što će u krajnjoj liniji sve ispasti frustrirajuće po vas, ni s etičke strane nije u redu tako se ponašati (tačno je da tehnički vi ne varate nikog, ali učestvujete u prevari, i to u prevari žene koja vam ništa nije skrivila). Podrazumeva se da ni taj oženjeni ne bi trebalo da vara svoju ženu, ali na vama je da se vi korektno ponašate – za svoje postupke ste odgovorni, ne za tuđe. A ako ste s oženjenim jer vam je baš zanimljivo i uzbuđujuće da otimate tuđe, nemojte – setite se da ne biste volele ni da vama neko učini nešto slično.

Umesto svega toga, nađite nekog ko je još uvek slobodan i ko će, shodno tome, moći da bude samo i jedino vaš. Samo s takvim moći ćete da nađete pravu sreću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavljubavnicaljubavniciprevarasekstajna
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Una P.

    Verujte, ma koliko ovakvi tekstovi sa već pročitanim zaključkom zvučali trivijalno – nose u sebi gorak prizvuk istine. Verujem da znate da sa ove strane stoji čitateljka koja je imala takvo iskustvo. Ne interesuje me da li ću kao takva nositi slovo srama, ili biti predmet sažaljenja, što opet zavisi od toga ko je pročitao moj komentar, zaista me mnogo ne dotiče. Kao neko ko je to iskusio, samo mogu reći da se, koliko god to zvučalo surovo, ne kajem, jer je moja ljubav bila jako iskrena. I zaista ne mogu naći nijednu reč koja bi imala veću snagu od snage ljubavi. Pozdrav, Una, Smederevo

  • Cen Morina

    Prava i zdrava edukacija za sve generacije. Samo tako nastavite.