U trendu

Biti tajna ljubavnica

Kaže se da je tuđe slađe, i ima žena koje vole da budu s tuđim muškarcima, baš kao što ima i muškaraca koji ne mogu da odole ideji da budu s tuđom ženom. Samo, biti nečija tajna ljubavnica (ili tajni ljubavnik) retko donese istinsku sreću.

Nisu sve žene koje budu s tuđim muškarcem one kojima je baš zanimljivo i neka vrsta sporta da otimaju tuđe, i da još preziru supruge zbog toga („Ko joj je kriv kad nije umela da ga sačuva!“). Neke se i iskreno zaljube u oženjenog i ne mogu ili ne žele da odole tom osećanju. A on najčešće bude neko ko je već neko vreme u braku, neretko se tu radi i o krizi srednjih godina, pa mu laska što se dopao privlačnoj ženi – dotad već podrazumeva da se dopada svojoj partnerki, i to mu više nije toliko uzbudljivo. I, naravno, i za preljubnika i za ljubavnicu tu je draž zabranjenog.

Samo, šta ima žena (ljubavnica) od toga? Nekada će i godine posvetiti tom muškarcu – koji nikada neće biti samo njen. Možda će on da priča o razvodu, ali u najvećem broju slučajeva neće stvarno napustiti suprugu, naročito ne ako ima i decu s njom, nego samo želi malo uzbuđenja sa strane, potvrdu da je i dalje poželjan i privlačan. A njoj vreme prolazi, vreme koje je mogla da provede s nekim ko bi bio samo njen.

Dešava se i da žena na početku takve veze smatra da joj to baš odgovara, nikada neće imati odgovornosti supruge, a imaće uvek sređenog i raspoloženog ljubavnika – jer s njom ide u provod, supruga je ta s kojom će podeliti loše trenutke. Međutim, kako vreme prolazi, uglavnom shvati da se ne oseća ispunjeno, jer će on ipak sve bitne praznike slaviti s porodicom, s njom će možda ići na neka kraća putovanja ali će na zimovanja i letovanja ići s porodicom, emotivno bitna slavlja imaće s porodicom, i sve što je emotivno bitno, ne samo slavlja i putovanja, imaće s porodicom… Nije prijatno kada ste nekom zabava i hrana za ego – u početku može da bude laskavo što ste s tuđim, što ste uspele da ga odvučete od porodice, ali kasnije postane frustrirajuće. Tada dolazi i želja da se odnos produbi, ali do toga, makar se on i kleo da će se razvesti, najčešće ne dolazi. A vreme, kao što smo rekli, prolazi.

Šta učiniti? Najbolje je i ne biti s tuđim. Može se desiti da se zaljubite u oženjenog, ali bi trebalo suzdržati se od pokušaja da ostvarite vezu – pored toga što će u krajnjoj liniji sve ispasti frustrirajuće po vas, ni s etičke strane nije u redu tako se ponašati (tačno je da tehnički vi ne varate nikog, ali učestvujete u prevari, i to u prevari žene koja vam ništa nije skrivila). Podrazumeva se da ni taj oženjeni ne bi trebalo da vara svoju ženu, ali na vama je da se vi korektno ponašate – za svoje postupke ste odgovorni, ne za tuđe. A ako ste s oženjenim jer vam je baš zanimljivo i uzbuđujuće da otimate tuđe, nemojte – setite se da ne biste volele ni da vama neko učini nešto slično.

Umesto svega toga, nađite nekog ko je još uvek slobodan i ko će, shodno tome, moći da bude samo i jedino vaš. Samo s takvim moći ćete da nađete pravu sreću.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)