Bivši je bio bolji

Osim ako ste prvi put u ljubavnoj vezi, uopšte nije nemoguće da u nekom trenutku pomislite da su bivši ili bivša u nečemu bili bolji od osobe s kojom ste sada. Samo, bilo bi poželjno da ništa te vrste ne izgovorite.
Bivša je bolje kuvala, pristajala na nešto u krevetu što sadašnja partnerka odbija, imala je izazovnije obline… Bivši vas je bolje zadovoljavao u krevetu, redovno vam poklanjao cveće, povremeno kuvao (i to odlično!) umesto vas, odveo vas u Pariz (sadašnji vas je odveo u neko mestašce stotinak kilometara udaljeno od vašeg grada, jeste to lep gest, ali nije Pariz)… To su samo neki od mnogobrojnih mogućih primera. I nema ničeg nenormalnog u tome što se, recimo, setite puta u Pariz kad vas vaš novi dragi odvede u neko drugo mesto, samo što nije preporučljivo da krenete naglas da se prisećate toga.
Ukoliko počnete naglas s pričom o tome da je neko od vaših bivših u nečemu bio bolji, jedino što time postižete jeste da povredite osećanja osobe s kojom ste sada. A ukoliko "gledate poklonu u zube", odnosno, kad vam partner ili partnerka pruže nešto, a vi pričate kako su vam bivši pružili nešto bolje, ispadate nezahvalni. Vremenom, ako se često tako ponašate, partner ili partnerka bi mogli da vam kažu da se vratite bivšima ako su vam bili toliko bolji – ili bi mogli da vam ne kažu ništa, i da vas napuste.
Svaka osoba s kojom ste je osoba za sebe, nije poboljšana niti pogoršana verzija vaših bivših. Nije to automobil ili veš-mašina pa da dobijete bolji ili slabiji model, s više ili manje opcija. Prihvatite osobu s kojom ste takvu kakva je (naravno, ne mislimo na slučajeve kada se ona ponaša destruktivno ili autodestruktivno, svakako da ne treba samo tako da prihvatite kriminalca, nasilnika, narkomana, kockara, alkoholičara…). Nije neobično ako je ponekad mentalno uporedite s nekima od bivših, ali bi za oboje i za vašu vezu bilo dobro da to poređenje zadržite za sebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bivšiboljiveze
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zorica Mijatović

    Da je bio bolji, ne bi bio bivši. A ukoliko ipak jeste, mada se osobe ne mogu porediti na tako jednostavan način, onda raskinite sa sadašnjim. I budite same. I tražite budućeg. Ali jedno nikada ne zaboravite – bivša veza je prošlost. Da je bila dobra – ne bi bila bivša.