Da li je normalno razmišljati o drugoj osobi tokom seksa? Eksperti imaju odgovor

Ako kažete da nikada to niste uradili,  sigurno lažete sami sebi. Za vreme seksa teško je kontrolisati sopstvene misli, a mnogima se često dogodi da uhvate sami sebe kako razmišljaju o drugoj osobi. Teško je ne osećati se krivim zbog toga. Na primer, treba li priznati svom partneru da vam je neko drugi bio na umu? Računa li se to kao neka vrsta čudne emocionalne prevare?

Razmišljanje o nekom drugom tokom seksa sasvim je normalno – istraživanje britanske kompanije za proizvodnju seksualnih igračaka na 1300 ljudi pokazalo je da 46 posto žena i 42 posto muškaraca mašta o nekom drugom prilikom seksa.

Klinički seksolog iz Kalifornije, Don Majkl, za Cosmopolitan otkrila je šta je normalno i šta bi mogao biti znak da vi i vaš partner treba da razgovarate.

Još jedan način postizanja orgazma

Ne samo da je razmišljanje o nekom drugom tokom seksa sasvim normalno, već je to nešto što ona povremeno preporučuje u svojoj praksi. „Naročito  za muškarce ako imaju problema s održavanjem erekcije ili ako žena ima problema s orgazmom, u redu je misliti na nešto drugo što vas pali“, rekla je.

Takođe može biti korisno razmišljati o nekom drugom ako osećate da treba malo da začinite stvari ili se na neki drugi način osećate teskobno zbog seksa. „Kada smo s nekim neko vreme, može postati dosadno ili neko može čak da oseća neku vrstu seksualne anksioznosti“, rekla je Don. „Mogućnost uključiti se u erotsku fantaziju ili razmišljati o nekom drugom što ih uzbuđuje može im pomoći u osećanju zadovoljstva i uzbuđenja.“

Gde je granica?

Čak i ako je to normalno i u redu, Don je upozorila da je razmišljanje o jednoj određenoj osobi (poput bivšeg) ili razmišljanje o nekom drugom svaki put kada imate seks verovatno znak dubljeg problema. Na primer, jedno je povremeno maštati o strancima koje ste viđali u javnosti, ali je drugo imati ponavljane fantazije da je vaš bivši tu s vama umesto vašeg sadašnjeg partnera. Osećati emocionalnu privrženost onome na koga razmišljate može biti nezgodno i verovatno bi trebalo da signalizuje veću raspravu s vašim trenutnim partnerom.

Kako i kada priznati partneru?

Don je rekla da to nije nešto što nužno morate da otkrijete svom partneru. Ali, ako se ovo ponavlja, ili otkrijete da ne možete da doživite orgazam ili ostanete uzbuđeni bez razmišljanja o nekom drugom, verovatno bi trebalo da razmislite o vašoj vezi.  Ako osećate da bi trebalo da kažete svom partneru, učinite to nežno. Ponašajte se kao da im govorite o bilo kojoj drugoj seksualnoj fantaziji koju možda imate. “Uvek želite da budete sigurni da se druga osoba ne oseća loše”, rekao je Majkl. „Recite, ponekad ću razmišljati o ovome jer to povećava moje seksualno uzbuđenje.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

seks.
Komentari (0)
Dodaj komentar