Iznenadićete se: Otkriveno koji tip žena muškarci češće varaju

U nemali broj razloga zbog kojih u ljubavnim vezama dolazi do prevara sada možemo uključiti još jedan, vrlo iznenađujući razlog, zahvaljujući istraživanju Univerziteta u Konektikatu.

Američka studija analizirala je veze u kojima jedan partner zarađuje znatno više od drugog. Cilj je bio otkriti da li jaz u zaradi povećava verovatnoću da će jedan partner prevariti drugog.

Poznato je da oslanjanje na nekoga finansijski sigurno može uticati na osećaj moći i jednakosti u vezi te da osoba koja je finansijski zavisna od partnera kompenzuje to na neprimerene načine. Tim mišljenjem vodili su se istraživači. Tim je otkrio da kad žena zarađuje znatno više od partnera, veće su šanse da će je on prevariti.

Istraživanje Univerziteta u Konektikatu otkrilo je da muškarci starosti između 18 i 32 godine koji zarađuju 70 posto kućnih prihoda ređe varaju partnerke, dok će muškarci koji zarađuju značajno manje od svojih partnerki pre prevariti svoju lepšu polovinu.

Osobe koje finansijski zavise od partnera neverstvo nekad doživljavaju kao pokušaj da povrate pravednost u vezi. Muškarci takvu zavisnost mogu da dožive posebno pretećom.

Ekonomski zavisnom muškarcu neverstvo, u njegovoj glavi, dopušta da se upusti u ponašanje kojim će kompenzovati finansijsku zavisnost istovremeno se udaljavajući od partnerke koja u dom donosi hleb.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

aferabrakvezaprevara
Komentari (0)
Dodaj komentar